Dienraščio „Klaipėda“ skaitytojai šių metų laureatę pagerbė ne tik už jos kūrybą, bet ir savanorišką veiklą.

„Pakūta mano meilė“, „Misionierius“, „Malonė“, „Rožių lietus“, „Vaiko širdis“ – tai tik dalis per aštuonerius metus režisierės subrandintų filmų. Šiandien Dalios filmografijoje puikuojasi net dešimt dokumentinių juostų, kurias įvertino ir Lietuvos, ir užsienio publika.

Kūrybinių idėjų nestokojanti menininkė yra parengusi ir radijo poezijos laidų ciklą, kartu su muzikantais įvairių miestų publiką kvietė į poetinių kompozicijų vakarus.

Jau trejus metus D. Kanclerytė režisuoja „Vilties bėgimo“ renginius, kurie į miesto gatves sukviečia gausybę svetimo skausmui ir kančiai neabejingų žmonių.

Artimai pažįstantieji Dalią žavisi jos nuoširdumu, atvirumu, stiprybe bei optimizmu, nors moteriai likimas nepagailėjo žiaurių smūgių.

Praėjusiais metais dienraščio „Klaipėda“ žurnalistų D.Kanclerytė buvo įvertinta ir Metų tolerancijos titulu.

„Labai didžiuojuosi, kad esu klaipėdietė, man be galo gera, kad aš čia užaugau, čia mylėjau, kad čia išgyvenau visas savo bėdas ir kad Viešpats išvedė mane iš tų bėdų, džiaugiuosi, kad čia yra labai daug draugų. Esu dėkinga daugeliui žmonių, kurie mane vedė, buvo kartu, kad jie buvo mano gyvenime. Dėkoju visiems tiems, kurie už mane balsavo“, – neslėpdama jaudulio kalbėjo Metų klaipėdietė D.Kanclerytė.

Finaliniame etape varžėsi septynios pretendentės: Klaipėdos verslininkų senamiesčio sąjungos pirmininkė Loreta Beržinskienė, dokumentinių filmų kūrėja Dalia Kanclerytė, įstaigos „Trečiasis amžius“ direktorė Irena Linkauskienė, Respublikinės Klaipėdos ligoninės Neurologijos skyriaus vedėja Sigutė Mažonytė, Klaipėdos vaikų ligoninės Konsultacinės poliklinikos gydytoja oftalmologė Regina Ševelkaitienė, vaikų tautinių šokių ansamblio „Vijurkas“ meno vadovė Violeta Šleinienė ir sportinių šokių ansamblio „Žuvėdra“ kostiumų dizainerė Aina Zinčiukaitė.

„Metų klaipėdietės“ rinkimai surengti jau vienuoliktą kartą.