Druskininkų, Mažeikių ar Jonavos rajono savivaldybės jokiais parametrais neatrodo pačios problemiškiausios. Druskininkų savivaldybėje socialinėms pašalpoms numatoma panaudoti 3,6 mln. litų, kai kitoje tikrai probleminėje teritorijoje Lazdijų savivaldybėje su labai panašiu gyventojų skaičiumi – 8,2 mln. litų. O štai vidutinis atlyginimas Jonavos rajone yra didesnis nei Kaune, atitinkamai 2300 ir 2278 litų, lygiai taip pat didesnis ir Mažeikiškių r. savivaldybės gyventojų uždarbis (2329 lt). Ir tokios tendencijos jau yra ne vienus metus“, – pranešime spaudai pastebi K. Masiulis.

Sąraše esančioms 14 savivaldybių iš 2014-2020 m. Europos Sąjungos regioninės politikos fondų ir kitų šaltinių planuojama papildomai skirti per 150 mln. litų.

„Matau vienintelį argumentą, kodėl probleminių teritorijų sąraše atsidūrė tokios savivaldybės kaip Druskininkų. Ministerija dėl politinių išskaičiavimų finansuoja savivaldybes, kuriose valdantieji yra kairieji ir baudžia tas, kuriose dirba konservatoriai. Dėl tokios neatsakingos politikos tik didės socialinė atskirtis, skurdžiausi taps dar skurdesni, o turtingiausi dar turtingesni. Deja, tai jau tapo tradicine Lietuvos kairiųjų politika“, – sako parlamentaras.

Probleminėse teritorijose ES lėšomis atnaujinami viešieji pastatai ir daugiabučiai, tvarkomos gatvės, plėtojamas socialinis būstas, mokomi savivaldybių tarnautojai ir kt.