Vilniaus rajone ir Birštone vienai partijai priklauso daugiau nei pusė tarybos narių, tad jie į merus gali išsirinkti savo atstovą. Tuo metu Tauragės ir Šilutės rajonuose merą gali išrinkti tik susivieniję kelių partijų atstovai.

Vilniaus rajono mero poste toliau gali likti Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) atstovė Marija Rekst, vadovaujanti rajonui nuo 2004-ųjų.

Čia LLRA ir Rusų aljanso koalicija "Valdemaro Tomaševskio blokas" gavo daugiau nei pusę mandatų - 19 iš 27. Dar tris vietas iškovojo Centro dešinės koalicija, dvi - Darbo partija, ir socialdemokratai, vieną - partija "Tvarka ir teisingumas".

Birštone mero postą gali išlaikyti socialdemokratai, kurie taip pat užsitikrino daugiau nei pusę - 10 iš 17 - vietų taryboje. Savivaldybei nuo 2007-ųjų vadovauja socialdemokratė Nijolė Dirginčienė.

Birštone dar po dvi vietas gavo Liberalų sąjūdis ir Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai, po vieną - Darbo partija, Liberalų ir centro sąjunga bei partija "Tvarka ir teisingumas".

Socialdemokratai daugiausia vietų - 10 iš 25 - užsitikrino ir Tauragės rajono taryboje, bet to jiems neužtenka išsirinkti savo merui.

Tauragei pastaruoju metu - nuo 2010-ųjų - ir 2003-2007 metais vadovavo socialdemokratas Pranas Petrošius.

Liberalų ir centro sąjunga čia gavo keturis, partija "Tvarka ir teisingumas" ir Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai - po tris, Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjunga ir Liberalų sąjūdis - po du, Darbo partija - vieną mandatą.

Tuo metu Šilutės rajono, kuriam nuo 2007-ųjų iki šiol vadovavo valstietis liaudininkas Virgilijus Pozingis, taryboje per rinkimus niekas nelaimėjo aiškios daugumos mandatų.

Čia Liberalų ir centro sąjunga, Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjunga, partija "Tvarka ir teisingumas" bei Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai gavo po keturias vietas, socialdemokratai, Darbo partija ir Naujoji sąjunga - po tris, Liberalų sąjūdis - dvi.

Nuo praėjusios savaitės merus išsirinko per 50 šalies savivaldybių.