Liepos 10-ąją Klaipėdos miesto savivaldybė pranešė, kad prie mero Arvydo Vaitkaus komandos prisijungė nauja patarėja – Eglė Vaupšaitė. Pagrindine šios patarėjos veiklos kryptimi turėjo tapti sporto klausimai.

Turėjo, nes jau liepos 12-ąją E. Vaupšaitė šių pareigų atsisakė.

Paklausta, kodėl taip greitai persigalvojo, pati E. Vaupšaitė „Vakarų ekspresą“ patikino, kad nieko intriguojančio pasakyti negali.

„Tiesiog taip nusprendžiau. Tai visiškai mano apsisprendimas, kuriam įtakos neturėjo nei kokie nors asmenys, nei dar kažkas.

Charakteriu ir visa savo visuma supratau, kad tai ne mano vieta“, – sakė E. Vaupšaitė.

Palikusi mero komandą, ji grįžo į ankstesnes pareigas „Klaipėdos baseine“.

Pokalbio eigoje E. Vaupšaitė leido suprasti, kad kone didžiausią įtaką tokiam sprendimui turėjo realiai išvystas Savivaldybės biurokratinis mechanizmas, su kuriuo jai būtų tekę turėti reikalų kiekvieną dieną.

„Esu verslo žmogus, visą gyvenimą pradirbau versle. Verslas ir biurokratinis mechanizmas skiriasi labai.

Pamačiusi visą tą didžiulį Savivaldybės biurokratinį mechanizmą supratau, kad tai tikrai ne mano vieta.

Tokį žingsnį turėjau žengti iš karto arba tokį sprendimą būčiau priėmusi po kelių mėnesių.

Mero komandą vertinu tik labai gerai ir mano apsisprendimo nei ji, nei Savivaldybės administracija nelėmė.

Iš asmeninės gyvenimo patirties žinau, jog esu žmogus, kuris negali kažko labai ilgai daryti – arba yra rezultatas, arba jo nėra“, – teigė E. Vaupšaitė.

Klaipėdos meras A. Vaitkus patikino, kad toks naujosios patarėjos sprendimas tapo didžiule staigmena.

„Keistas pasitraukimas, motyvuotas asmenine priežastimi. Man ši priežastis nėra žinoma. Atėjo, pabuvo vieną dieną ir išėjo toliau gyventi gyvenimą.

Labai didelė staigmena. Tuo labiau, kad su Egle mes pakankamai ilgai esame bendravę. Taip pat ir dėl patarėjos darbo. Nemažai laukėme, kol ji sutvarkys kitus savo darbo santykius“, – nusivylimo neslėpė A. Vaitkus.

Klaipėdos meras gali turėti keturis patarėjus. Šiuo metu turi tik vieną – Astą Anilionę-Lipovec.

Jos pagrindinės veiklos kryptys – ryšių palaikymas su miesto bendruomene, Lietuvos Respublikos Prezidento, Seimo, Vyriausybės institucijomis, Savivaldybės administracijos struktūriniais padaliniais, įstaigomis ir įmonėmis, tarptautinėmis institucijomis ir organizacijomis, tarptautinio bendradarbiavimo koordinavimas.

„Sportas yra sritis, kurią reikia stiprinti. Ir tokio patarėjo man labai reikėjo.

Bet šiandien yra taip, kaip yra. Bandysime ieškoti šios ir kitų sričių patarėjų“, – sakė Klaipėdos meras A. Vaitkus.

E. Vaupšaitė yra Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS), kuri ją ir delegavo į uostamiesčio mero patarėjos pareigas, narė.

„Vakarų ekspreso“ duomenimis, ši partija merui A. Vaitkui jau pasiūlė du naujus kandidatus į patarėjo pareigas.

Pasak LVŽS pirmininko pavaduotojos, LVŽS frakcijos Seime narės Ligitos Girskienės, partija gali pasiūlyti bent kelis kandidatus į Klaipėdos mero patarėjus.

„Pavardžių nesakysiu. Yra, iš ko pasirinkti, ir yra to norinčių. Bet mes neskubėsime. Reikia, jog žmogus tikrai apsispręstų ir neatsitiktų taip, kaip dabar atsitiko“, – teigė L. Girskienė.