2001 metais gimęs jaunuolis nusikaltimą įvykdė dar nesulaukęs pilnametystės, tad pagal įstatymus jam skirta mažesnė bausmė. Vasario 27 dieną Tauragės apylinkės teismas paskelbė, kad merginą sužalojęs, prievartavęs ir išžaginti pasikėsinęs jurbarkietis nuteisiamas trejiems metams ir keturiems mėnesiams, bausmės vykdymą atidedant lygtinai trejiems metams.

Tokį teismo sprendimą – skirti lygtinę bausmę – apskundė ir prokuratūra, ir nukentėjusios merginos atstovai ir prašo realios laisvės atėmimo bausmės.

Kaltinamojo advokatas siekia didesnės teismo malonės, pateikęs skundą dėl bausmės, jame nurodė, kad vaikinas nusikalstamos veikos – pasikėsinimo išžaginti – neįvykdė savo sprendimu, o ne sutrukdytas kokių nors aplinkybių, ir prašo išteisinimo šiuo aspektu.

Tiesa, ketvirtadienį į Klaipėdos apygardos teismą jaunuolis taip ir neatvyko. Į teismą atvykęs jo advokatas pateikė duomenis, kad jo ginamasis serga. Vaikinas išreiškė norą dalyvauti, tad be jo skundas nebuvo atverstas.

Vaikinas iki nusikaltimo siekė sportininko karjeros, tačiau dėl smurtinio išpuolio buvo išmestas iš sporto klubo. Merginos artimieji nerimavo, kad Darbo partijos narės sūnus išvengs atsakomybės, tačiau prokuratūra tokius nuogąstavimus paneigė ir jaunuolis stojo prieš teismą. Skirta bausmė, remiantis esama teismų praktika, yra viena griežčiausių, tačiau merginos advokatas Mindaugas Vasiliauskas pabrėžia, kad tokią praktiką laikas keisti, mat taip nusikaltėliai realios laisvės bausmės išvengia.

Delfi primena, kad prieš metus Tauragės rajone mokslo metų baigimą atšvęsti sumaniusi paauglių kompanija nesitikėjo, jog vakarėlis baigsis tokiu žiauriu smurtu. Nusikaltimas įvykdytas gegužės 26-ąją, paryčiais, apie 4.30 val. Policijai pranešta, kad nepilnametis (gim. 2001 m.), naudodamas fizinį smurtą, pasikėsino išžaginti nepilnametę (gim. 2002 m.).

Su kiek vyresniu paaugliu į lauką pasivaikščioti išėjusios merginos pasigedusios draugės netrukus ją rado žiauriai sumuštą ir kruviną. Medikams paskambinusios draugės darė viską, kad nukentėjusioji neprarastų sąmonės, o kas yra kaltininkas, visi vakarėlio dalyviai įvardijo vienbalsiai.

Iškviesti policijos pareigūnai sulaikė nurodytą įtariamąjį, jis buvo neblaivus. Žandikaulį merginai sulaužusiam vaikinui tuomet buvo nustatytas 1,12 prom. girtumas.