Gandus paneigė ir policija, ir Kalėjimų departamentas

„Tardymo izoliatoriuje mergaitės pagrobėjui surengtas linčo teismas, kiti kaliniai jį labai stipriai sumušė“, – ši melagiena ketvirtadienį ėmė plisti Kaune.

Bandant suteikti svarumo taip pat papildyta, jog kalinių sumuštas įtariamasis buvo skubiai nugabentas į Kauno klinikų priimamąjį. Esą jam sulaužytas žandikaulis, padaryti kiti sunkūs sužalojimai. Virtualioje erdvėje taip pat ėmė sklisti gandas, esą už grotų patekęs G. Filipavičius bandė žudytis, dėl to buvo nuvežtas į Kauno klinikas. Vėlgi, remtasi neįvardintais šaltiniais, kurie esą matė pareigūnų lydimą įtariamąjį Kauno klinikose.

Portalui „Delfi“ susisiekus su Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstove spaudai Odeta Vaitkevičiene, ji pažadėjo pasidomėti, ar šie teiginiai yra kuo nors pagrįsti. Galiausiai atsakyta, jog rezonansinį nusikaltimą narpliojančių tyrėjų grupė apie kokį nors su įtariamuoju susijusį incidentą informacijos neturi.

Kreiptasi ir į Kalėjimų tarnybą, kurios žinioje šiuo metu yra maksimaliam 3 mėnesių terminui suimtas G. Filipavičius. Ketvirtadienį baigiantis darbo dienai sulaukta pranešimo, kad jokių incidentų nebuvo užfiksuota.

Klinikose lankėsi, bet tikslas – visai kitas

Ėmus aiškintis, kokia gali būti šių gandų kilmė, paaiškėjo, jog 9-metės pagrobimu įtariamas G. Filipavičius iš tiesų buvo nuvežtas į Kauno klinikas. Šį faktą patvirtino ir Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė O. Vaitkevičienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)