Pasak kurorto politiko, telefoninio skambučio iš Varėnos rajono policijos komisariato jis sulaukė antradienio rytą, prieš pat Druskininkų savivaldybės tarybos posėdį. Pareigūnai iš gretimo rajono pranešė ketinantys atvykti į Druskininkus ir jį apklausti.

Popiet toks susitikimas įvyko. V. Semeška pasikvietė pareigūnę į jam atstovaujančios advokatų kontoros biurą. Pokalbis truko iki pusvalandžio. Jo metu, pasak politiko, paaiškėjo jog tai netgi nėra oficiali apklausa, o jam nėra suteiktas joks proceso dalyvio statusas. Varėnos rajono policijos komisariato vyriausioji tyrėja Danguolė Arbutavičienė tik renka pirminę informaciją, kurios pagrindu bus sprendžiama ar pradėti tyrimą.

Pasak pokalbyje dalyvavusio advokato padėjėjo Karolio Kaklio, jis sužinojo, kad Alytaus prokuratūra yra gavusi Druskininkų savivaldybės mero skundą, kuriame minimas tariamai suklastoto įrašo patalpinimas feisbuke. Paaiškėjo, jog domimasi įrašu, kuriame girdisi, kaip Druskininkų meras R. Malinauskas savivaldybės tarybos posėdyje ištarė rusišką keiksmažodį.

„Jobt....“, – 2016 m. balandžio 29 dieną, pradėdamas Druskininkų savivaldybės tarybos posėdį, į mikrofoną rėžė R. Malinauskas. Po akimirkos jis dar pasakė: „Gal neįsirašė?“.

Vietinei žiniasklaidai susidomėjus šiuo įvykiu, meras teigė savo žodžių neprisimenantis.
Šių metų vasario 8 d. V. Semeška į feisbuką įkėlė mero pasisakymų tarybos posėdžiuose įrašą. Būtent dėl šio veiksmo dabar jam teko aiškintis policijai. Pareigūnę D. Arbutavičienę domino, ar tas įrašas nebuvo suklastotas. Ji per 10 dienų turės nuspręsti ar yra pagrindas pradėti tyrimą pagal R. Malinausko skundą dėl dokumentų klastojimo.

„Patvirtinau, kad įrašas tikrai yra autentiškas ir pats jo nesukūriau, ten tikrai mero balsas. Juolab, jau anksčiau tas R. Malinausko nusikeikimas ne kartą buvo viešai skelbtas, apie jį rašė spauda“, – sakė V. Semeška.

V. Semeškos įrašas buvo peržiūrėtas daugiau kaip 2 tūkst. kartų