Naujų metų startas šalyje buvo ypač šiltas ir drėgnas. Šiuo metu situacija pasikeitė nedaug, tačiau jau gana greitai žiema primins apie save.

Iki savaitgalio šalyje išsilaikys drėgni, vėjuoti ir gana šilti orai, tačiau poilsio dienomis situacija pamažu keisis – artinsis šaltukas. Ypač antroje savaitgalio pusėje temperatūra kris sparčiau.

Remiantis dabartiniu prognozių modeliu, ateinančios savaitės pradžioje plūstelės šaltis. Neigiama temperatūra laikysis ne tik naktimis, bet ir dienomis. Tamsiuoju paros metu kai kur atšals beveik iki –10 laipsnių. Dienomis tai pat išsilaikys neigiama temperatūra, na, o debesuotumas sumažės, tad pagaliau pasirodys ir taip retai matoma saulė.

Tačiau panašu, kad žiemiški orai šalyje ilgai neužsibus. Jau savaitei baigiantis galimas atšilimas. Tuo metu temperatūra vėl šoktelės aukštyn, pasipils krituliai. Tokie drėgnesni ir šiltesni orai kurį laiką ir išsilaikys. Nors naktimis vietomis dar spustelės šaltukas, bet dienomis temperatūra dažniausiai kils virš nulio, vyraus mišresni krituliai.

Antroje mėnesio pusėje, po šiltesnio ir drėgnesnio periodo, tikėtina, kad į šalį vėl plūstelės šaltesnis oras.

Apskritai, visą žiemą jausimės lyg „sūpuoklėse“: bus tai šilčiau, tai šalčiau.

Tačiau, orai šių metų sausį, remiantis duomenimis, bus šiltesni. Tai nereiškia, kad nesulauksime šaltesnių orų įsiveržimų – žiema dar gali ir nustebinti.

Bet, akivaizdu, jog tikras žiemas mes pamažu prarandame ir tai vyksta dėl klimato kaitos.

Prognozė parengta remiantis gismeteo.lt duomenimis.

Sekmadienį - sniegas

Ketvirtadienį be didesnių pokyčių, stiprės pietų, pietryčių krypties vėjas. Vilniaus ir Kauno apylinkėse galimi negausūs mišrūs krituliai. Naktį bus apie 2, dieną apie 4 laipsnius šilumos. Šiauliuose protarpiais lynos, įsimaišys ir šlapios snaigės. Naktį termometrai fiksuos 1, įdienojus 3 laipsnius šilumos. Pajūryje smarkus vėjas gins lietaus debesis. Naktį temperatūra sieks 2, dieną 5 laipsnius šilumos.

Penktadienį išsilaikys vėjuoti ir drėgni orai. Vilniuje ir Kaune dažnai varvės dangus, temperatūra svyruos apie 2–3 laipsnius šilumos. Šiauliuose maišysis lietus ir šlapdriba. Temperatūra svyruos apie 2 laipsnius šilumos. Pajūryje visą parą debesys taškysis lietumi, bus apie 4 laipsnius šilumos.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis , šeštadienį išsilaikys vidutinio stiprumo pietinių krypčių vėjas, šiluma laipsniu kitu sumažės, daug kur numatomi trumpalaikiai negausūs krituliai. Sekmadienį jau suksis gūsingas šiaurės, šiaurės rytų krypties vėjas. Į šalį plūstels gausesni krituliai, daugiausiai sniegas, oras sparčiai vės.