„Tai nutiko prieš 8 metus, antrąją Kalėdų dieną. Tiesiog vienas vyrukas man paraše į dar tuomet populiarią svetainę one.lt. Jis buvo iš Kauno, aš – iš Šiaulių. Pradėjome susirašinėti ir prieš Naujuosius metus nutarėme pasimatyti“, – savo pasakojimą pradėjo moteris.

Ji patikino norinti padrąsinti moteris ir merginas laimės ieškoti internetu.

Galvojo, kad maniakas – išprašė net asmens kodo

„Viskas nutiko tarsi netyčia. Tais laikais mes visi buvome užsiregistravę panašiose pažinčių svetainėse, bendravome ten su draugais. Jis tiesiog parašė atkreipęs dėmesį į nuotrauką ir tiek. Man tuomet tebuvo tik 18 ar 19 metų“, – pamena moteris.

Pirmą kartą jie susitiko Šiauliuose, kur būsimas Sonatos vyras atvažiavo jos aplankyti. Vaikinas šiame mieste nebuvo lankęsis, tad jiedu tiesiog vaikščiojo po apylinkes.

„Tą pačią dieną jis išvažiavo namo, toliau bendravome telefonu. Vis kvietė mane į svečius pas save į Kauną, o aš nedrįsau viena važiuoti. Nelabai jį pažinojau, maniau, kad gal jis tik atvažiavęs gerą pavaidino. Po ilgų dvejonių pas jį atvažiavau vasario 1 dieną. Visus savo kontaktus perdaviau pusseserei – dėl viso pikto, jei kas nutiktų. Sakiau, kad jei nuvažiavusi nepaskambinsiu, pradėtų manęs ieškoti. Jis man buvo palikęs ir savo adresą, ir savo asmens kodą, baiminausi, kad gali būti koks maniakas“, – dabar tai prisimindama juoko neslėpė moteris.

Per pirmą pasimatymą supažindino su šeima – sužavėjo iš karto

Ji pamena, kad jos būsimas vyras tuomet pasirodė dar gražesnis nei, kad pirmąjį kartą, o ypač ją nustebino tai, kad jis iš karto puolė ją pažindinti su savo šeima, draugais.

Paprašyta patarti, kaip įsitikinti, kad vaikino, su kuriuo susipažino internete, ketinimai yra tikri, Sonata pasakojo, kad svarbiausia – pasirūpinti saugumu.

„Visų pirma, reikėtų pasikviesti vaikiną į savo aplinką. Geriausia, kad pirmas susitikimas įvyktų ten, kur yra daug žmonių, o ne kur atokioje vietoje. Dažnai jaunos mergaitės su nepažįstamais vaikinais susitinka parkuose, tamsiuoju paros metu. To būti neturėtų. Mūsų pirmas susitikimas buvo autobusų stotyje, kur pilna žmonių, mano gimtajame mieste“, – prisiminė ji.

Kartu jau 8 metus

Pusę metų jie draugavo susitikdami tik savaitgaliais, tačiau po to nutarė apsigyventi kartu.

„Tą pusmetį mes jau planavome, kad aš vyksiu pas jį gyventi. Taigi, atėjus vasarai, aš apsigyniau diplomą, parašiau pareiškimą išeiti iš darbo ir nutekėjau į Kauną. Visą vasarą ten gyvenau, darbo neieškojau, jei kas mums nepavyktų, tačiau po poros mėnesių dirbti vis dėlto pradėjau, nes gyventi kartu patiko. Gyvenome taip 6 metus, paskui planuotai pastojau, iškėlėme vestuves ir šiuo metu auginame puikų 1,5 metukų berniuką, kuri mes labai mylime. Kartu esame 8 metus“, – džiaugėsi moteris.

Ji patikino, kad dabar internetu pažinčių ieškoma bene dažniau nei realybėje.

Žmonės gal tiesiog nebemoka bendrauti akis į akį. Pastebiu, kai net jei eina į pasimatymus, iš rankų nepaleidžia telefonų. Tačiau nemanau, kad tai labai blogai. Pabandyti susipažinti internetu galima. Mūsų pažintis buvo spontaniška, tuomet man buvo vos 18, iššoko vaikinas iš Kauno ir tiek“, – šyptelėjo ji patikino, kad svarbiausia ieškant antros pusės – nebijoti.

Ką būtina žinoti apie pažintis internete?

DELFI primena, kad jau rašė, ką būtina žinoti, jei antrosios pusės susiruošėte ieškoti internete:

1. Dažnai moterys yra išrankesnės nei vyrai.

Paprastai moterys yra kur kas labiau smulkmeniškos nei vyrai. Tai galioja ir kalbant apie pažinčių paieškas internete. Moterys ieško sau kone idealiai tinkančio partnerio, todėl kur kas įdėmiau renkasi antrąją pusę, kai vyrams svarbu surasti gyvenimo draugę kuo greičiu. Nepamirkite to, jei ieškote meilės internetinėje pažinčių svetainėje.

2. Nemokamas sūris – tik pelėkautuose.

Nepamirškite šios taisyklės, jei jūsų tikslas yra rasti antrąją pusę, o ne tik smagiai praleisti laiką. Kai kurios paslaugos įvairiose pažinčių svetainėse yra mokamos. Jei jūsų ketinimai rimti, nepagailėkite kelių eurų ir išmėginkite bent kai kurias siūlomas paslaugas, nes tai gali padėti greičiu surasti antrąją pusę. Pavyzdžiui, paprastai už papildomą mokestį galite pasirinkti, kad jūsų anketa kitiems nariams būtų rodoma dažniau.

3. Kiekvienam svarbu matyti, su kuo jis (ji) bendrauja.

Akivaizdu, kad ilgalaikiai darnūs santykiais gali būti užmegzti tik su tuo žmogumi, kuris traukia ne tik savo vidinėmis savybėmis, bet taip pat yra patrauklus. Todėl nenustebkite, kad sulaukiate mažai dėmesio, jei prie savo anketos nepridėjote nuotraukos.

4. Visi ieško panašių į save.

Vos peržvelgę patikusio nario anketą glite nesunkiai nuspėti, ar santykiai su šiuo žmogumi gali pavykti. Viskas labai paprasta – tiesiog palyginkite savo anketos atsakymus į standartinius klausimus su jo (jos) atsakymais. Kuo daugiau jų sutaps, tuo daugiau šansų turite susibendrauti. Taip jau yra, kad dauguma vienišių ieško panašių į save. Pavyzdžiui, rūkaliai dažniau dairosi į rūkančius, o neturintys vaikų, labiau tikėtina, norės susitikinėti su tais ar tomis, kurie (kurios) taip pat neturi vaikų.

5. Sąžiningumas – kelias į sėkmingus santykius.

Kuo tiksliau save apibūdinsite, tuo daugiau šansų, kad jūsų pirmasis pasimatymas, su pažinčių svetainėje rastu draugu ar drauge, prasitęs antrajame pasimatyme. Jei nenorite ko nors atskleisti, verčiau parašykite „papasakosiu, kai susitiksime“, bet nemeluokite. Jei jūsų simpatija supras, kad rašėte netiesą, tikriausiai nebenorės tęsti santykių, net jei jums atrodo, kad tai buvo smulkmena.

6. Žinokite, ko ieškote.

Šiais laikais galite rinktis iš daugybės pažinčių svetainių, tad labai svarbu apsibrėžti, ko iš tiesų ieškote. Vienos svetainės skirtos ieškantiems bendraminčių, kitos – vienadieniams santykiams, o dar kitos - ieškantiems ilgalaikių santykių. Naudodamiesi visomis svetainėmis sugaišite daug laiko, todėl svarbu žinoti, kokių santykių ieškote, ir naudotis tam skirtomis svetainėmis.