Regina Šileikienė pasakojo buvusi užpulta nepažįstamo vyro savo nuosavoje sodyboje Raseinių rajone. Jis neva ieškojo pasprukusio medžioklinio šuns ir piktavališkai vaikščiojo po privatų kiemą, o vejamas lauk esą įsiuto ir trenkė moteriai per galvą.

Tiesa, pats medžiotojas Romas Mūras tokius kaltinimus neigia ir aiškina, kad tai sodybos savininkė prie jo pribėgo, nežinia ko ėmė fotografuoti, o galiausiai net bandė išplėšti šautuvą iš rankų.

Pasakoja, kad išplėšė telefoną, stumdė, klykė

„Tiesiog bėgo elniai, stirnos ir aš nuėjau prie mašinos numerį nusifotografuoti. Tada jis pribėgo bėgom prie manęs ir su šautuvu... Jis buvo atlenktas, tas šautuvas, ir jis taip man čia į kaktą.

Paskui išplėšė iš manęs telefoną, jis nukrito ant žemės, aš puoliau tą telefoną gaudyti, jis tėškė į pelkę. Aš jį išsigriebiau, kraujais apsipyliau, jis mane ten stumdė, žinokit, nelabai atsimenu. Bet jis stumdė, klykė, kad aš tave nušausiu ar užmušiu, visokiais žodžiais“, – TV3 žinioms susijaudinusi pasakojo R. Šileikienė.

Medžiotojo neva sumušta 57-erių moteris išsikvietė greitąją pagalbą ir policiją, o nuotraukų pasidarė tam, kad turėtų įrodymą buvusi žiauriai užpulta. Atvykę medikai išvežė ją ligoninę, ten buvo susiūta kakta.

Spėja, kad ieškojo pašauto elnio

R. Šileikienė teigė jau ne pirmą kartą konfliktuojanti su šalia vienkiemio įsikūrusiu „Betygalos“ medžiotojų klubu ir sako, kad ją užpuolęs medžiotojas galimai ieškojo visai ne pasprukusių šunų, o jau pašauto žvėries.

„Čia jau vietinių – kad jie pašovė elnią, sužeidė ir ėjo jo ieškoti. Jis čia atėjo ieškoti to elnio“, – įtarimais dalijosi TV3 žinių pašnekovė.

Policija po įvykio surado medžiotoją ir nuvežė jį į komisariatą. Šiuo metu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sveikatos sužalojimo.

Medžiotojas: pajutau, kad jau plėšia šautuvą

Tačiau 68-erių medžiotojas savo kaltę tiek policijai, tiek žurnalistams kategoriškai neigia. Senolis sako, kad tai jį užpuolė sodybos šeimininkė.

„Ji atlekia prie manęs, kiša aparatą, supranti, visai prie akių. Aš va taip (užsidengiau – DELFI). Šautuvas toje rankoje (dešinėje – DELFI) buvo, užsidengiau. Pajutau, kad jau plėšia šautuvą. Aš tada pasisukau, kad neatimtų šautuvo, nevyktų dar koks reikalas, sėdau į mašiną ir nuvažiavau. Mačiau, kad ji nulėkė namo“, – TV3 žinioms dėstė R. Mūras.

Medžiotojas neneigia supykęs, kad moteris pradėjo jį fotografuoti, tačiau ginasi puolęs ją tiek necenzūriniais žodžiais, tiek fiziškai.

R. Mūras tikina esantis apšmeižtas ir prieš kameras apsipylė ašaromis.

„Na, bet kaip tokie žmonės gali būti? Puola tiesiog „ant akių“, supranti. Ji prisivijo mane“, – ašarodamas kartojo vyras.

Medžioklės sezoną keikia

Nukentėjusi moteris tikina nesulaukusi jokio atsiprašymo žodžio nei iš paties R. Mūro, nei iš „Betygalos“ medžiotojų klubo vado.

17 metų šioje sodyboje savaitgalius leidžianti R. Šileikienė pasakoja, kad medžiotojai nepaiso jokio privatumo ir juo labiau žmogiškumo – pralenda pro uogynus, atveja medžiojamus žvėris tiesiog į nuosavus žmonių kiemus.

„Mes gyvename kaip kare. Prasideda medžioklė jau rudenį, tai, žinokit, yra kažkas baisaus. Jie visiškai nevaldomi. Eina, kur nori, tu turi slėptis, nes žvėrys į tvoras bėga, atsimuša, visur uogynai mūsų. Man iš viso baisu, na, tas skerdynes matyti čia“, – nurodė TV3 žinių pašnekovė.

Išleistas po apklausos

DELFI primena, kad, kaip skelbiama policijos suvestinėje, medžiotojas buvo blaivus ir po apklausos išleistas namo.

„Lapkričio 25 d. apie 14 val. Raseinių r., Betygalos sen., Navininkų kaime, blaivus vyras (gim. 1949 m.) privačios valdos laukuose, konflikto metu suduodamas šautuvu, sužalojo moterį (gim. 1960 m.)“, – rašoma ataskaitoje.

Iš vyro paimtas legaliai turimas lygiavamzdis medžioklinis šautuvas „IZH 27“. Vyras po apklausos išleistas.

Grasino užmušti

Savo ruožtu feisbuke ėmė sklisti tokia istorija.

„Šiandien (2017-11-25) iš Klaipėdos atvykome pailsėti į savo sodybą Raseinių raj., netoliese girdėjosi šunų lojimas ir varovų šūksniai – vyko medžioklė. Medžiotojai ir varovai su šunimis vaikščiojo mano nuosavoje žemėje, visai šalia gyvenamosios teritorijos.

Netrukus apie 13.40 vienas ginkluotas vyras pasirodė sodybos kieme, paklausus, kodėl jis vaikštinėja po nuosavą kiemą, ir paprašius medžioti atokiau bei palikti privačią teritoriją buvau išplūsta necenzūriniais žodžiais, pasiųsta eiti nac..ui, buvo pareikšta – „kur norėsiu, ten vaikščiosiu, kur norėsiu ten medžiosiu.“

Įspėjus, kad bus iškviesta policija ir pradėjus telefonu paveiksluoti mašinos numerius ir įsibrovėlį, jis pasiuto, medžioklinio ginklo buože trenkė man į galvą, bandė atimti telefoną, smūgiavo kumščiais, grasino, kad nušaus, užmuš. Iškritusį telefoną nuspyrė į balą ir trypė jį kojomis.

Išsigandusi nubėgau į namą kviestis pagalbos. Šoko būsenos kitu telefonu paskambinau sūnui, jis iškvietė policiją ir greitąją. Užpuolikas automobiliu iškart pasišalino. Atvykus pareigūnams grįžo ir užpuolikas – lyg niekur nieko aiškino, kad ieško savo šuns.

Šiuo metu policijoje duoti parodymai, parašytas pareiškimas, pradėtas tyrimas. Kiek man žinoma, užpuolikas po apklausos paleistas ir nėra sulaikytas. Tikiuosi, policijoje tyrimas bus atliktas kruopščiai ir sąžiningai, o užpuolikui bus skirta teisinga atsakomybė, kurią numato Lietuvos įstatymai“, – rašė moteris.