„Šiandien prasideda montavimo darbai. Pagal pasirašytą sutartį, modulinių namelių miestelis gali pradėti veikti jau kitą savaitę“, – žurnalistams pirmadienį sakė Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadas Rustamas Liubajevas.

Jo teigimu, į modulinius namelius bus atkeliami migrantai iš pasienio užkardų, prioritetas bus skiriamas motinoms su vaikais ar kitoms labiausiai pažeidžiamoms žmonių grupėms.

Anot VSAT vado, moduliniuose nameliuose pirmiausia ketinama apgyvendinti apie 800 migrantų, tačiau yra galimybė tą skaičių ir padvigubinti.

„Mes planuojame, kad čia gali būti apgyvendinta apie 800 neteisėtų migrantų, bet reikalui esant tas skaičius gali būti padidintas iki 1,6 tūkst.“, – kalbėjo pasieniečių vadas.

Anksčiau pirmadienį LRT radijui R. Liubajevas teigė, kad užkardos šiuo metu užpildytos ir priartėta „prie savo galimybių ribos“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)