„Vyksta kapitalus pertvarkymas, dirba daug rangovų. Vieni iš tų rangovų atlikinėja elektros darbus. Įraše matosi, kad jie eina su ritėmis, laidais. Ir kažkokių provokacijų čia net norėdamas neįžvelgsi“, – situaciją komentavo jis.

Pasak G. Mišučio, darbuotojai yra įspėjami, kad nekirstų valstybės sienos, tačiau šįkart, panašu, žmonės labai susikoncentravo į darbą ir apie tai užsimiršo. Jie nebuvo naujokai – objekte dirbo jau porą metų.

„Jie tikrai tą tvarką žinojo“, – patikino G. Mišutis.

Šie darbuotojai buvo apklausti, išsiaiškinus visas aplinkybes, nuspręsta, kad jie padarė administracinį nusižengimą: neteisėtą valstybės sienos kirtimą dėl neatsargumo. Jiems surašyti protokolai ir skirta 35 eurų bauda.

Praėjusią savaitę VSAT viešino du atvejus, kai Baltarusijos pasieniečiai trupam perėjo į Lietuvos pusę. G. Mišutis įsitikinęs, kad situacijos – nepalyginamos.

„Jie yra pareigūnai, jie nėra kažkokie darbininkai. Jie pareigūnai, jie žino, kur yra valstybės siena, jie ją turi saugoti. Tai skirtingi pažeidėjai, su skirtingomis funkcijomis, įgaliojimais ir žiniomis. Mūsų akimis, situacijos sunkiai lygintinos“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją