„Pacientas atvyko dėl įtariamos nestabilios krūtinės anginos. Pacientas nėra sveikas, tačiau diagnozė nepasitvirtino. Pacientui nustatytas širdies ritmo sutrikimas. Todėl jam implantuotas įvykių registratorius. Tai aparatėlis, kuris įsiuvamas po oda, kaip vidinis elektrokardiogramos aparatas. Mes galėsime stebėti širdies ritmą ir fiksuoti sutrikimus“, - sako Kardiologijos klinikos gydytoja dr. Diana Žaliaduonytė-Pekšienė.

Planuojama, kad aparatas paciento kūne bus implantuotas trejus metus.

Medikai teigė, kad R. Kurlianskio liga pakankamai rimta.

„Tai labai rimta problema. Jis atvyko dėl krūtinės skausmų. Visi žinome, kad tokie skausmai gali baigtis miokardo infarktu“, - sako D. Žaliaduonytė-Pekšienė.

R.Kurlianskis į Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Kauno klinikas atsigulė pirmadienį dėl širdies ligos. Jis buvo paguldytas į Kauno klinikų Kardiologijos kliniką, kuriai vadovauja LSMU rektorius Remigijus Žaliūnas.

Teisėsauga įtaria, kad R.Kurlianskis perdavė buvusiam Seimo nariui ir Liberalų sąjūdžio lyderiui Eligijui Masiuliui apie 106 tūkst. kyšį. Be to, įtariama, kad jis per Seimo narį „darbietį“ Vytautą Gapšį už kyšius siekė paveikti Darbo partijos narius, kad šie veiktų koncerno interesų naudai. R.Kurliankiui taip pat pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo valstybės paslaptį sudarančia informacija.