Kaip anksčiau pranešė LNK Žinios, vietos bendruomenė kalba, kad vaikas jau kurį laiką nesirodė mokykloje.

„Informacijos oficialios kaip ir nėra, žinome, kaip sakant, tik tiek, kiek bendruomenė šneka, kad išvežė vaiką greitoji, kad jis sirgo, kad darė operaciją ir numirė. Viskas. Vyksta ikiteisminis tyrimas. Taip, žmonės kalba, kad jis sirgo savaitę ar ilgiau, problemos su žarnynu. Bendruomenė yra sukrėsta, visi ūžia, šneka, visi laukiame tos teisėtos, pagrįstos informacijos“, - teigė Saulius Buividas, Ariogalos miesto seniūnas.

R. Baublienė portalui tv3.lt pasakojo, kad du medikai suteikti pagalbą vyko į namus, nors pirminė informacija buvo kiek kitokia.

„Buvo įvykęs širdies sustojimas, jis buvo sėkmingai gaivinamas ir vežtas tiesiai į Kauno klinikas.

Jis nebuvo pervežamas į ligoninę, o vežtas tiesiai į klinikas.“ Moteris sako, kad vėliau jis perduotas Kauno reanimacinei brigadai. Kauno klinikose berniukas buvo operuotas, tačiau jo gyvybės išgelbėti nepavyko.

„Jeigu tai būtų dažnas atvejis, mes visą laiką bet kokiu atveju pranešame Vaiko teisėms, yra pildomos specialios formos. Bet tokio atvejo, kad dažnai sulauktume pranešimų apie šį vaiką, tikrai nėra informacijos tokios“, – tv3.lt sakė pašnekovė.

Iš Ariogalos į Kauno ligoninę dėl sveikatos sutrikimo berniukas buvo skubiai operuojamas, tačiau neišgyveno.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Susisiekus su šios mokyklos atstove, informaciją, kad vaikas buvo mokykloje, paneigė, rašoma lrt.lt.

Kaip Delfi informavo Šiaulių apskrities policija, 7 metų vaikas į Raseinių ligoninę buvo atvežtas iš Ariogaloje esančių namų.

„Kadangi būklė buvo sunki, jis buvo pervežtas į Kauno klinikas ir ten operuotas dėl žarnyno problemų.

Spalio 3 d. 3.25 val. berniukas mirė. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti“, – nurodė policijos atstovė Gailutė Smagriūnienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)