„Aš labai gerai prisimenu, kaip dabartinis Vilniaus meras Benkunskas prieš kandidatuodamas į Vilniaus mero poziciją labai aiškiai sakė, kad pono Pakalnio, kaip vyriausiojo Vilniaus architekto, jis nebemato toliau einančio savo pareigas“, – „Žinių radijo“ laidoje sakė A. Mazuronis.

Politikas atkreipia dėmesį, kad nors V. Benkunskas meru inauguruotas jau kurį laiką, tačiau sprendimai dėl M. Pakalnio atleidimo iš pareigų – nepriimti.

„Tai ar čia pasikeitė Benkunsko požiūris į Pakalnį, ar čia Pakalnis kažkaip pradėjo geriau veikti... Bet kaip matome iš tų vėl ir vėl iškylančių istorijų, matyt, kad nelabai kas pasikeitė“, – stebėjosi jis.

A. Mazuronis akcentavo, kad dėl susidariusios situacijos didžiausia atsakomybė tenka Vilniaus miesto savivaldybei.

„Ir aš didžiausią kaltininką viso to matau Vilniaus savivaldybę, kuri, mano nuomone, elgiasi ciniškai, dviprasmiškai, dviveidiškai“, – pabrėžė Seimo narys.

„Kaip tai gali būti, kad Vilniaus savivaldybė vienu metu išduoda leidimus (medžių kirtimui – ELTA) (...) ir po kažkiek laiko atvažiuoja meras ir sako: darysime viską, kad taip neatsitiktų. Tai kokioje normalioje savivaldybėje taip gali būti? Taigi tavo savivaldybė davė, tu gi vadovas esi, kaip taip gali būti“, – akcentavo jis.

Parlamentaras taip pat mano, kad aplink Romain Gary paminklą augančių medžių likimo klausimas tapo stipriai politizuotas.

„Tą klausimą labai stipriai bandoma politizuoti. Atsiranda politinių jėgų, kurios tuos klausimus labai aktyviai į politinę darbotvarkę įtraukia ir bando tai padaryti politinės darbotvarkės aiškia dalimi“, – sakė jis.

Prieš tapdamas Vilniaus miesto meru V. Benkunskas „Žinių radijui“ teigė, kad M. Pakalnio vyriausiojo architekto pozicijoje nematytų, nes, kaip teigė jis, šioje srityje reikia pokyčių.

„M. Pakalnį matau kaip savivaldybės darbuotoją – jis talentingas architektas. Bet funkcijų peržiūrėjimas jo atžvilgiu galėtų būti – M. Pakalnį daugiau matyčiau kaip vizionierių, kuris formuotų ilgalaikę miesto perspektyvą, o administracinė našta galbūt būtų skirta kitiems administracijos darbuotojams“, – prieš antrąjį Vilniaus miesto mero rinkimų turą „Žinių radijui“ teigė V. Benkunskas.

ELTA primena, kad trečiadienį medžių kirtimą Naujamiestyje planuojančios atlikti bendrovės „Dobilo daigas“ atstovai turėjo susitikti su gausiai susirinkusiais sostinės gyventojais, norinčiais medžius išsaugoti.

Po viešojoje erdvėje kilusio visuomenės pasipiktinimo dėl rugpjūčio mėnesį planuojamo atlikti 9 medžių kirtimo Naujamiestyje esančioje terasoje prie Romain Gary paminklo Vilniaus miesto savivaldybė įmonę įpareigojo suorganizuoti susitikimą su gyventojais ir išgirsti jų argumentus. Bendrovė taip pat buvo įpareigota parengti bei suderinti su savivaldybe naujų želdinių sodinimo projektą.

Į susitikimą Vilniuje susirinko keli šimtai miesto gyventojų su plakatais: „Nelieskite mūsų medžių“, „Betonas nepagamins deguonies“, „Kas miestą ardo labiau: medžiai ar veslo trumparegystė?“, „Jie visi verti išsaugoti“, „Medžiai – tai paveldas“ ir kt.

Susitikimo dalyviai neslėpė nusivylimo verslininkų planais medžius iškirsti, sakydami, kad tokia jų savivalė užkniso, o gyventojų kantrybės taurė jau perpildyta.

Vis dėlto susitikimą organizavusi įmonė „Dobilo daigas“ pati renginyje nepasirodė, o susirinkusieji pabrėžė, kad planuotas susitikimas neįvyko.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)