„Darbietis“ tvirtina, kad, nesikreipdama į teisėsaugą dėl Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) paskelbtos informacijos apie pirmojo karantino metu dingusias už beveik 912 tūkst. eurų įsigytas asmens apsaugos priemones, A. Širinskienė tiesiog įrodys, kad melavo dėl siekio užtikrinti skaidrumą opozicinėje koalicijoje, kadangi būtent tuo metu SAM vadovavo „valstietis A. Veryga.

„Tai aš tikrai tikiuosi, kad ponia A. Širinskienė šiandien bent jau kreipsis į Generalinę prokuratūrą su prašymu išaiškinti, ar A. Verygos vadovaujama ministerija tuo metu, kai vyko visi šitie veiksmai, viską padarė tinkamai. Ir ar jie nėra prisidėję prie to, kad tie 20 vagonų iš tikro dingo, jeigu jie iš tiesų dingo“,– „Žinių radijui“ penktadienį kalbėjo A. Mazuronis.

Jis prisiminė, kad A. Širinskienė kreipėsi į advokatūrą dėl kovo pabaigoje paviešintos informacijos apie „darbiečio“ Vytauto Gapšio ir „Grigeo Klaipėda“ ginančios advokatų kontoros „Glimstedt“ sąsajas. A. Mazuronis teigė, kad tuomet „valstietė“ deklaravo opozicinės koalicijos skaidrumo užtikrinimo siekį, todėl jis viliasi, kad ji taip pat kreipsis į teisėsaugą ir dėl A. Verygos.

„Ko aš pasigendu šioje situacijoje? Aš prisimenu mūsų opozicinės koalicijos partnerės, ponios Agnės Širinskienės neseniai išsakytą besąlyginio skaidrumo siekį, kai ji puolė be jokio pagrindo mūsų frakcijos vieną narį skųsti visoms įmanomoms institucijoms, kur tik gali. Ji šnekėjo, kad tai nėra politinės lyderystės „valstiečių“ viduje sprendimo klausimas, bet tai yra skaidrumo siekio klausimas“,– sakė „darbietis“.

Jeigu „valstietė“ visgi nuspręstų į teisėsaugos institucijas dėl dingusių apsaugos priemonių nesikreipti, tai, A. Mazuronio nuomone, reikš, kad A. Širinskienė tiesiog yra veidmainė.

„Ponia A. Širinskienė turės labai gerą progą įrodyti, kad ji nėra veidmainė“,– tvirtino jis, pažymėdamas, kad, jeigu „valstietė“ buvusiam sveikatos apsaugos ministrui taikys kitokius skaidrumo standartus, tai, A. Mazuronio nuomone, tiesiog įrodys, kad yra melagė.

„Jeigu ponia Širinskienė dėl Verygos turės kitus skaidrumo standartus, tai reiškia, kad ponia Širinskienė mažų mažiausiai melavo visiems. Tam tikra prasme, jeigu taip galima pasakyti, yra veidmainiaujantis žmogus. Iš tiesų siekia ne skaidrumo, bet siekia tam tikrų politinių tikslų“,– teigė A. Mazuronis, pabrėždamas, kad jis pats dėl šio įvykio Sveikatos apsaugos ministerijoje į teisėsaugą kreiptis neketina, mat neva jis nesivelia į tokius „šypseną keliančius“ A. Širinskienės politinius žaidimus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (146)