„Gaila, apmaudu, atsiprašau visų, kas jaučiasi nusivylę ir panašiai. Nėra jokių pateisinimų, priiminėsime sprendimus, bandysime išmokti tas pamokas, kad ateityje nepasikartotų tokios situacijos“, – „Žinių radijo“ eteryje penktadienį atsiprašė politikas.

„Labai gaila, kad tokios istorijos vis dar pasiveja kartas nuo karto, bet, patikėkit manimi, kaip partijos pirmininkas savo kadencijoje darau, dariau ir darysiu viską, kad tokių istorijų nebūtų, kad jos būtų eliminuotos iš mūsų partinio gyvenimo ir kad Darbo partija nebūtų žmonių mintyse ir pasąmonėje linksniuojama kaip kažkoks negatyvus faktorius“, – pridūrė jis.

Kaip ketvirtadienį pranešėme, aiškėja, kad dviejų Zarasų rajono meru siekusių tapti vietos politikų – buvusio rajono mero Nikolajaus Gusevo ir „darbiečio“ Rimvydo Podolskio bei vietos darbiečių – naudai pavasarį vykusiuose savivaldos rinkimuose buvo perkami balsai.

Prokuratūra balsus pirkusį vyriškį nuo bausmės atleido, tačiau ikiteisminio tyrimo metu savo kaltę vyras visiškai pripažino ir neslėpė rinkėjams pirkęs alų, davęs pinigų.

Savo ruožtu Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) ketvirtadienį vykusiame posėdyje nusprendė pradėti tyrimą dėl rinkėjų papirkimo.

Mazuronis sukritikavo ministrus dėl „Litexpo“ pirkimų bei ESO vartotojų permokėjimo: reikia aiškiai pasakyti, kas atsakingas

A. Mazuronis sukritikavo ekonomikos ir inovacijų ministrę Aušrinę Armonaitę bei energetikos ministrą Dainių Kreivį dėl galimai neteisėtai vykdytų „Litexpo“ pirkimų ir gyventojų bei verslo AB „Energijos skirstymo operatoriui“ (ESO) permokėtų beveik 160 mln. eurų. Pasak jo, už šiuos klausimus atsakingi ministrai turi aiškiai įsivardinti, kas už šias situacijas yra atsakingas.

„Kiekvienas sprendimas turi už savęs pavardę – ar ESO situacija, ar „Litexpo“ pirkimai – kiekvienas pirkimas turi konkrečias pavardes už savęs. Tai kokios ten pavardės stovi ir kas tiems žmonėms atsitikę yra? Kokią atsakomybę jie yra prisiėmę? Ar pasakys, kad mes suklydome, kad mums nepavyko ir baigsis visa istorija“, – „Žinių radijui“ sakė A. Mazuronis.

„Šioje vietoje žmonės, kurie yra aukščiausiose pozicijose, kurie yra ministrai, jei turi labai aiškiai pasakyti, kas daroma, kas yra atsakingas, kad tokių klaidų ateityje išvengti“, – pabrėžė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)