„Iki rugpjūčio 14 d. skyriai turi iškelti kandidatus ir rugsėjo pradžioje bus partijos pirmininko rinkimai, kurie aš tikiu, atvers naują lapą partijos gyvenime, kuris bus kitoks nei iki šiol buvo“, – teigė A. Mazuronis.

„Jei nors vienas skyrius mane iškels, aš, tikriausiai, dalyvausiu partijos pirmininko rinkimuose. Nežinau kaip kiti, tiesą pasakius, nelabai man ir įdomu. Aš matau viziją, aš įsivaizduoju, kaip dabar partija turėtų dirbti ir kokiu keliu galėtų eiti tam, kad suvienytų skyrius, kad pavyktų sutelkti žmones, galbūt pritrauktų naujų žmonių ir tam, kad padarytų ateitį tokią pakankamai perspektyvią“, – pridūrė „darbietis“.

Vis tik, A. Mazuronio nuomone, tokio stipraus partijos pirmininko kaip V. Uspaskichas „darbiečiai“ neturės. Todėl, pažymi jis, partijai reikės keisti savo veikimo stilių.

„Tokio stipraus lyderio (kaip V. Uspaskichas –ELTA) turbūt niekam nekyla abejonių, kad neturime, neturėjome ir greitu metu neturėsime. Todėl partijai reikės keisti ir savo veikimo stilių, pereinant nuo koncentracijos į vieną asmenį prie labiau stiprios komandos suformavimo“, – komentavo A. Mazuronis.

Kita vertus, A. Mazuronio teigimu, ir su būsimu naujuoju partijos pirmininku „darbiečių“ perspektyvos, anot jo, turėtų būti pakankamai geros.

„Nebus lengva, žinoma, pirmi rinkimai, pradžia tikrai bus sudėtinga, tačiau man atrodo, kad galimybės ir perspektyvos Darbo partijai esant dabartiniame kontekste, matome dabartinį paveikslą, nežiūrint į tuos reitingus, kurie čia nuolat yra skelbiami, pakankamai yra geros ir šviesios“, – kalbėjo A. Mazuronis.

ELTA primena, kad birželio viduryje V. Uspaskichas pranešė apie atsistatydinimą iš Darbo partijos pirmininko pareigų. „Darbiečiai“ nuogąstavo, kad visai frakcijai V. Uspaskicho pasitraukimas iš Darbo partijos pirmininko pareigų buvo netikėtas.

Atsistatydinus V. Uspaskichui, laikinuoju „darbiečių“ lyderiu tapo Viktoras Fiodorovas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)