„Bet būtų keista, jeigu opozicija nepasinaudotų tokiu valdančiųjų kluptelėjimu. Aš net neabejoju, jeigu situacija būtų kita, valdančioji dauguma būtų kitoje pusėje, dabartiniai valdantieji, jeigu būtų opozicijoje, jie būtų smaginęsi ženkliai stipriau. Ir panašių situacijų buvo ir praeitoje kadencijoje“, – „Žinių radijui“ teigė A. Mazuronis.

Visgi politikas akcentuoja, kad šioje situacijoje opozicija dėl „nepasitikėjimo“ M. Majausku „smaginosi“ palyginus labai konstruktyviai.

„Mes bandėme konstruktyviai žiūrėti į visą šitą klausimą, bet, žinoma, tam tikro politinio pasismaginimo, be jokios abejonės buvo. Bet tai natūralus politinis procesas, kitaip negali būti. Ir valdantieji tai galėjo nuprojektuoti, kad taip bus. Taip gyvenime visą laiką būna. Ir visi taip būtų darę. Ir mes tai darėme labai mažai ir labai konstruktyviai“, – sakė A. Mazuronis.

„Jeigu jau jūs nesisprendžiate, jeigu jau jūs ateinate į posėdžių salę ir sakote, kad čia mūsų visų problema, tai mes ir sakome, tvarkoje. Jeigu tai yra visų problema, tai leiskite mums įvardinti situaciją prie mikrofonų taip, kaip mes matome, ir taip ,kaip mums atrodo, atlikti savo vertinimus“, – pridūrė jis.

A. Mazuronis mano, kad valdančiųjų kaltinimas opozicijai, kad ši bandė išsaugoti M. Majauską BFK pirmininko poste manipuliuodama procedūromis, yra nesąžiningas.

„Kai mes tai darome, tada šaukia: jūs čia manipuliuojate statutu, jūs čia manipuliuojate procedūromis. Gerbiamieji, leiskite priminti, kad prieš keletą mėnesių ta pati ministrė pirmininkė, kai buvo apkaltinti valdantieji, kad naudojasi politiniu buldozeriu ir politiniu volu ir procedūriniais dalykais tam tikrais, (...) ministrė pirmininkė aiškiai pasakė: gerbiamieji, ne manipuliacija statutu, o statuto nuostatos, skaitykite statutą“, – akcentavo A. Mazuronis.

„Tai čia valdantiesiems norisi sakyti tą patį, ką prieš keletą mėnesių ministrė pirmininkė: gerbiamieji, skaitykite statutą, viskas buvo atlikta pagal raidę“, – taip pat pažymėjo jis.

ELTA primena, kad konfliktas tarp M. Majausko ir konservatorių kilo nesutarus dėl PVM lengvatos maitinimo įstaigoms. Partijos prezidiumas pastarąją savaitę apsisprendė M. Majauską pašalinti iš TS-LKD narių gretų.

Antradienį M. Majauskas pareiškė, kad neturėdamas reikiamo savo kolegų palaikymo pats traukiasi iš Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininko pareigų. Tai parlamentaras pranešė po to, kai, valdantiesiems boikotavus slaptą balsavimą, nepavyko nepasitikėjimo procedūra juo kaip BFK pirmininku. Ketvirtadienį politikas pranešė, kad savo noru traukiasi ir iš konservatorių frakcijos Seime.

M. Majauskas taip pat priėmė sprendimą kelti savo kandidatūrą į Vilniaus merus. Mero posto jis sieks kaip savarankiškas kandidatas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją