Mažeikiuose pirmame daugiabučio aukšte įsikūrusi parduotuvėlė žinoma tik vietos gyventojams. Tačiau apie drąsa pasižymėjusia jos pardavėją mažeikiškiai šneka pakelta galva. Mat moteris nepabūgo ginkluoto plėšiko.

Parduotuvės vaizdo stebėjimo kameros užfiksavo kaip veidą po kauke paslėpęs jaunuolis vakare ateina į parduotuvę, išsitraukia pistoletą ir sušukęs „apiplėšimas“ ima brautis už prekystalio.

Pardavėja paspaudžia pavojaus mygtuką ir pati susigrumia su plėšiku.

Šis dar bando moterį įveikti, tačiau nesėkmingai ir atsitraukia.

Sprukdamas pro duris plėšikas dar moteriai pagrasina ginklu ir mauna lauk.

„Moteris nepabūgo užpuoliko. Ir užpuolikui tai buvo labai netikėta, nes kaip jis pats paskui prisipažino, kad jį ištiko šokas. Kad moteris neišsigando į ją nukreipto pistoleto. Ir jį puolė, norėdama iš jo atimti ginklą“, – LNK žinioms pasakojo Šiaulių apskrities policijos atstovė Gailutė Smagriūnienė.

Vietos gyventojai žavisi tokia pardavėjos drąsa.

„Labai gerai, gerai, kad nebijojo, kad galėjo pasipriešinti“, – sakė viena vietos gyventoja.

Kita sakė, kad pardavėja tikrai labai drąsi.

„Nežinau, ar aš taip sugebėčiau“, – sakė moteris.

Dar viena mažeikiškė pardavėjos elgesį įvertino labai paprastai: „šauni boba“.

„Stipri, matyt, buvo“, – kalbėjo kita.

Pati pardavėja sako, kad tai jau antras užpuolimas. Dėl to ir atsirado drąsos. Prieš septynis metus plėšikas pagrobė kasos aparatą su tūkstančiu litų, tada ji nieko nespėjo. O dabar sako, kad trauktis nebuvo kur.

Tyrimą pradėję policijos pareigūnai įtariamąjį nustatė.

„Nors pilnametystės jaunuolis dar nėra sulaukęs, tačiau su teisėsauga reikalų jis jau yra turėjęs. Nes yra teistas ir už vagystę, ir už plėšimą. O dabar jo laukia atsakomybė net už dvi nusikalstamas veikas: už pasikėsinimą įvykdyti apiplėšimą ir neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis. Kadangi kratos metu jo namuose buvo rasta, kaip įtariama, marihuanos“, – žurnalistams sakė Šiaulių apskrities policijos atstovė G. Smagriūnienė.

Mikrorajono, kur įvyko nusikaltimas, jaunuoliams toks nepilnamečio elgesys kelia juoką.

Po nepavykusio apiplėšimo jaunuolis nevykusiai atsikratė ir įkalčiais. Kaukę ir seną pistoletą plėšikas išmetė ant ledo, tikėdamasis, kad ledui ištirpus įkalčius paskęs. Teismas jaunuolį leido suimti.