Taip Kauno meras reagavo į pirmadienį Kauno apygardos teismo paskelbtą sprendimą, kuriuo buvęs Kauno savivaldybės administracijos direktorius V. Šiliauskas pripažintas kaltu dėl kyšininkavimo, jam skirta 65 tūkst. eurų baudą ir 7 metams atimta teisė dirbti valstybės tarnyboje.

Pirmasis Kauno mero V. Matijošaičio komentarą apie teismo sprendimą V. Šiliausko byloje paskelbė portalas „15min.lt“.

„Aš – ne teisėjas, bet šitokio nuosprendžio nebūčiau net susapnavęs. Stiklainiukų konservuotojas su savo ispaniškų vilų pirkimais ne tik miestą apdergė, bet ir teismą aplink pirštą apsuko“, – Eltai Kauno vicemero Tomo Jarusevčiaus perduotame komentare cituojamas laikinosios sostinės vadovas V. Matijošaitis.

„Savo nusikaltimus jis apgailėtinai dangsto karu, kurio dar net nebuvo, kai anas pradėjo pinigautis. Jau vien už šitą absurdą turėtų atsakyt, kaip ir už visą kitą paskleistą šmeižtą“, – dėstė Kauno meras.

Atsiųstame komentare V. Matijošaitis nurodė besitikintis, kad kitos instancijos teismas skirs V. Šiliauskui laisvės atėmimo bausmę.

„Tikiuosi, kad taškas čia dar nepadėtas ir prokurorai savo darbą atliks iki galo. Mano nuomonė lieka tokia pati ir ji nesikeis: kyšininkų vieta – kalėjime“, – teigė Kauno meras.

ELTA primena, kad V. Šiliauskas, kuriam, kaip minėta skirta 65 tūkst. eurų piniginę bauda, bylos duomenimis, 2021-2022 m. tiesiogiai reikalavo ir paėmė iš bendrovės „Autokausta“ vadovo Juozo Kriaučiūno kyšius. Kyšių suma, anot teisėsaugos, siekė 260 tūkst. eurų.

Kauno apygardos teismas taip pat nutarė konfiskuoti 2022 m. kovą atliktų kratų V. Šiliausko gyvenmojoje vietoje metu rastus grynuosius pinigus, tai yra 241 tūkst. eurų, išieškoti iš V. Šiliausko konfiskuotino turto, tai yra kyšio dalyko dalį, atitinkančią sumą, tai yra 19 tūkst. eurų.

V. Šiliauskas pripažino savo kaltę, gailėjosi. Jis teisme aiškino, kad siekė iš V. Kriaučiūno gauti apie 300 tūkst. eurų, nes už tokią sumą esą planavo įsigyti namą Ispanijos saloje Tenerifėje.

Teismas nurodė, kad V. Šiliauskas ikiteisminio tyrimo metu suteikė informacijos, kurios pagrindu pradėtas ir iki šiol atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl galimos sisteminės korupcijos Kauno miesto savivaldybėje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)