Šių metų gegužę Kauno apylinkės teismas iš dalies tenkino Kultūros paveldo departamento (KPD) ieškinį ir priteisė iš V. Matijošaičio, bendrovės „Kauno saulėtekis“ ir Kačiūniškės dvaro rekonstrukcijos darbų vadovo Andriaus Šumsko 34 tūkst. neturtinės žalos, padarytos rekonstruojant minėtą dvarą.

Šį sprendimą V. Matijošaitis kartu su A. Šumsku ir bendrove „Kauno saulėtekis“ civilinėje byloje apeliacine tvarka apskundė Kauno apygardos teismui. Skundu prašoma panaikinti Kauno apylinkės teismo nutartį ir priimti naują sprendimą – ieškovo Kultūros paveldo departamento ieškinį atmesti, priteisti bylinėjimosi išlaidas.

Kaip Eltai sakė Kauno apygardos teismo atstovė spaudai Milda Kryžė, teismas, antradienį ėmęsis minėto skundo, nutarė pereiti į žodinį bylos nagrinėjimą.

„Nutarta paskirti bylą nagrinėti teismo posėdyje žodinio proceso tvarka 2023 metų lapkričio 23 dieną“, – teigė teismo atstovė.

Anot M. Kryžės, įvertinusi šalių dokumentuose nurodytas aplinkybes, teisėjų kolegija mano, kad apeliacinio skundo ir atsiliepimo į jį argumentams patikrinti reikia atlikti papildomą faktinių bylos aplinkybių tyrimą. Dėl to, teismo manymu, tikslinga pereiti į žodinį bylos nagrinėjimą ir paskirti bylą nagrinėti žodinio proceso tvarka.

ELTA primena, kad Kauno apylinkės teismas V. Matijošaičiui nepalankų teismo sprendimą, tai yra priteisti iš jo ir kitų asmenų 34 tūkst. eurų, priėmė dėl to, kad Kauno meras savavališkai nugriovė Kaciūniškės dvare (Kauno rajonas) buvusius tvartą ir svirną, kurie buvo įtraukti į valstybės saugomų vertybių sąrašą.

Portalo Delfi atliktame tyrime buvo skelbta, kad Kauno miesto meras V. Matijošaitis nugriovė be jokių leidimų ir projektų pertvarkytame Kačiūniškės dvare buvusius tvartą ir svirną, kurie buvo įtraukti valstybės saugomų vertybių sąrašą. Teigiama, kad kitus teritorijos pastatus V. Matijošaitis tvarkė be leidimų ir suderintų projektų.

Kaip skelbta publikacijoje, darbus atliko su V. Matijošaičiu susijusi bendrovė „Kauno saulėtekis“.

V. Matijošaitis Kačiūniškės dvarą įsigijo iš Kauno rajono savivaldybės 2016 m., jau pradėjęs eiti mero pareigas. Kartu su 47 metams išnuomotu žemės sklypu politikui atiteko 2 gyvenamieji namai ir 5 ūkio pastatai, sandorio suma siekė 96,3 tūkst. eurų. Anot „Delfi“, dvaro tvarkymo darbai pradėti 2017 metais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją