„Tikrai negalvoju. Bus kaip bus. Kauniečiai protingi žmonės, kažką tai išsirinks, pasirinks“, – sakė V. Matijošaitis.

Jis tikino, jog negalvoja ir apie tai, kuris kitas kandidatas dar vienos kadencijos siekiančiam Kauno miesto merui V. Matijošaičiui yra pavojingiausias.

„Kitų kandidatų nelabai žinau ir nelabai pažįstu“, – kalbėjo jis.

V. Matijošaitis taip pat teigė, jog po rinkimų papasakos, kas rinkiminėje kampanijoje patiko, o kas – ne.

Paklaustas, ką reitingavo „Vieningo Kauno“ sąraše, kuriam pats ir atstovauja, Kauno miesto meras V. Matijošaitis teigė, jog artimi žmonės sąraše – jo sūnus ir gyvenimo draugė, yra normalus procesas.

„Bet tai čia normalus procesas. Visose, net seniausiose partijose, (tai yra, aut. p.). Ir Gabrielius, ir senelis“, – apie Landsbergius ir Tėvynės sąjungą kalbėjo Kauno miesto meras.

V. Matijošaitis sakė, kad sąrašą reitingavo.

„Reikia sulaukti, kada bus rinkimai, iš pirmo, iš antro karto, tada bus matyti“, – apie rinkimų rezultatą sakė jis.

V. Matijošaitis tikino, jog geras rezultatas būtų, jog „protingi žmonės sueitų“

„Nėra lengvas procesas“

„Vičiūnų grupės“ savininkai ir vadovai žada parduoti verslą Rusijoje nuo Maskvos invazijos Ukrainoje pradžios vasarį.

Praėjusių metų balandžio pradžioje „Vičiūnų grupės“ vadovas Šarūnas Matijošaitis sakė, kad ši viena didžiausių Lietuvoje maisto gamybos grupių verslą Rusijoje galutinai nutrauks per tris–keturis mėnesius.

Rugpjūčio pabaigoje grupė pranešė radusi penkis potencialius verslo Rusijoje pirkėjus, tačiau tvirtina negalinti prognozuoti, kiek užtruks jo pardavimas ir perdavimas.

V. Matijošaičiui antradienį teko dar kartą atsakyti į klausimą, kada jo verslas pasitrauks iš Rusijos.

„Tai smulkiai nepasakosiu, jūs turbūt ne iš tos šalies. Sunku, bet išeidinėjame. Sužinosite... Kada jūs sužinosite, tada ir pasakysiu“, – žadėjo V. Matijošaitis.

Jis sakė nežinantis, ar ši situacija gali paveikti rinkimų rezultatus.

„Tikrai nežinau, nėra lengvas procesas. Tikiuosi negalvojate, kad už karą esu. Būčiau žinojęs, tai prieš daugiau nei 20 metų būčiau nėjęs į tą šalį. Dabar nėra lengva išeiti, bet išeinam. Procesas tikrai vyksta. Jau finišo tiesioji matyti. Greita eiga. Galvoju, kad iki vidurio kito mėnesio daugiau pasakysiu. Pilniau ir su šypsena“, – sakė Kauno miesto meras.

V. Matijošaitis sakė žinantis, kas yra 2014 metais Ukrainoje įvykusi Krymo aneksija. O paklaustas, kam priklauso Krymas, atsakė „ne man“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)