„Situacija kelia tam tikrų klausimų. Manau, kad verta pasidomėti detaliau apie komandiruotės darbotvarkę, jos tikslus. Tikrai suprantame, kad palaikyti „Žalgirį“ yra svarbu, tačiau taip pat svarbu, kad būtų atlieptas miestiečių interesas, kad komandiruotės metu nebūtų pažeidžiami vieši ir privatūs interesai. Dėl tos priežasties su kolegomis esame sutarę detaliau pasidomėti tiek komandiruotės darbotvarke, tiek jos ataskaita“, – Eltai teigė opozicinės konservatorių frakcijos Kauno miesto savivaldybėje seniūnas Martynas Prievelis.

Politikas tikino, kad jo vadovaujama Kauno konservatorių frakcija tikrai sieks sužinoti esmines V. Matijošaičio komandiruotės detales.

„Kaip matyti savivaldybės pateikiamoje darbotvarkėje, komandiruotė prasidėjo pirmadienį. Barseloną meras pasiekė anksčiau už Kauno „Žalgirį“. Būtų tikrai įdomu daugiau sužinoti apie šią kelių dienų darbotvarkę. Kokie klausimai buvo sprendžiami, koks buvo miesto interesas“, – sakė jis.

„Mes tikrai pasiteirausime tiek dėl darbotvarkės, tiek dėl komandiruotės ataskaitos“, – pridūrė politikas.

Galiausiai konservatorius neslėpė, kad kelti klausimą dėl V. Matijošaičio komandiruotės motyvuoja ir pasiekusios žinios apie šią savaitę Barselonoje vykstančią žuvies ir jūros gėrybių industrijos parodą. Kaip teigė M. Prievelis, tai, kad joje dalyvauja „Vičiūnų Grupės“ įmonės atstovai, kelia klausimų dėl viešų ir privačių interesų suderinimo.

„Yra klausimų ir dėl tam tikrų parodų, kurios tuo pačiu metu vyksta Barselonos mieste ir kur, kaip matome, dalyvauja kai kurios „Vičiūnų Grupės“ įmonės. Norisi tikėti, kad tai yra sutapimas. Visgi klausimai natūraliai kyla ir norėsis gauti atsakymus. Natūralu, kad komandiruotės metu privatūs reikalai neturėtų būti sprendžiami.

Tikimės, kad to nėra, bet tokie sutapimai verčia kelti klausimus“, – teigė M. Prievelis, pažymėdamas, kad jo vadovaujama frakcija netruks imtis veiksmų.

„Frakcijos atstovai kreipsis raštu, prašysime atsakymų ir priklausomai nuo to, kokie jie bus, spręsime dėl tolesnių veiksmų. Ar reikės papildomų iniciatyvų, ar reikės kreiptis į kažkokias institucijas“, – apibendrino Kauno miesto savivaldybės politikas.

V. Matijošaitis Barselonoje ieškos idėjų Kaunui: stebės „Barcelonos“ ir „Žalgirio“ akistatą

Detalių apie politinių oponentų įtarimus dėl privačių ir viešų interesų painiojimo V. Matijošaitis nedetalizavo. Kauno vadovas teigia, kad jo komandiruotės Barselonoje tikslas – pasisemti idėjų Kaunui. Jo teigimu, miestui reikia „gerųjų pavyzdžių“ iš svetur.

„Kaunas jau kuris laikas tapęs pavyzdžiu kitiems miestams, bet negalime visą laiką kliautis vien savo kūrybiškumu – reikia ir patiems gerųjų pavyzdžių svetur paieškoti. Meru dirbu jau devintus metus, o čia turbūt pirmas kartas, kai išvykau į komandiruotę būtent su tokiu darbiniu tikslu. Ją planavau jau senokai. Reikia naujų vėjų ir šviežio įkvėpimo“, – Eltai antradienį perduotame komentare sakė laikinosios sostinės meras.

Pasak V. Matijošaičio, tai, kad jo komandiruotės metu Barselonoje svarbias rungtynes žais Kauno „Žalgiris“ – atsitiktinumas. Visgi, neslepia politikas, Eurolygos atkrintamųjų dvikovos, kurioje žalgiriečiai susigrums su Šarūno Jasikevičiaus vadovaujama „Barcelona“, tikrai nepraleis.

„Kadangi taip jau sutapo, po darbo tikrai vyksiu palaikyti „Žalgirio“ vyrų Eurolygoje. Būtų gėda tikram kauniečiui tokios progos neišnaudoti. Norėtųsi iš Barselonos parvežt ne tik naujų idėjų Kaunui, bet ir nors vieną žalgiriečių pergalę“, – teigė V. Matijošaitis.

„Vičiūnų Grupė“: tai yra svarbiausias kasmetinis industrijos renginys

„Vičiūnų Grupės“ komunikacijos atstovai Eltai patvirtino, kad Barselonoje šią savaitę vykstančioje parodoje dalyvauja įmonės atstovai.

„Ispanijoje, Barselonoje balandžio 24-27 dienomis vyksta didžiausia pasaulyje žuvies ir jūros gėrybių industrijos paroda SEG (Seafood Expo Global). Tai yra svarbiausias kasmetinis industrijos renginys, rengiamas nuo 1993 metų, jame šiemet apsilankys apie 30 tūkst. žmonių“, – Eltai perduotame komentare teigė „Vičiūnų Grupės“ komunikacijos atstovai.

„Viena iš rinkos lyderių „Vičiūnų Grupė“ SEG dalyvauja jau ne vieną dešimtmetį, suprantama, kad dalyvaujame ir šiemet. Į parodą atvyksta mūsų darbuotojai iš visos Europos, čia susitinka su klientais ir partneriais“, – sakoma komentare, pažymint apie parodoje laimėtas kelias nominacijas bei apdovanojimus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)