Antradienio rytą Seime surengtoje spaudos konferencijoje Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos narys K. Masiulis žadėjo parodyti savo pokyčius ir juos parodė.

Spaudos konferenciją pavadinimu „Politikų pareiga išgirsti sergančiųjų rūpesčius“ antradienio rytą Seime surengė konservatoriai K. Masiulis ir Antanas Matulas.

„Pats sau netikėtai įsisukau į šitą sūkurį“, – spaudos konferenciją pradėjo K. Masiulis ir papasakojo, nuo ko viskas prasidėjo.

„Brūkštelėjau trumpą „postą“ feisbuke, kur esmė, kad plaukų kirpimasis ir vienas plikės demonstravimas nerodo nei solidarumo, nei tuo labiau atjautos ligoniams. Politikai tai turėtų darbais daryti“, – kalbėjo konservatorius.

Jis teigė, kad po jo įrašo feisbuke visuomenė suskilo į dvi dalis: vieni palaikė, kiti – smerkė.

„Jeigu tai padeda, tai aš solidarizuojuosi su visais, kurie serga. Taip pat ir Brazauskiene“, – kalbėjo K. Masiulis.

Jis teigė, kad pasiūlymų iš aplinkos girdėjo visokių: siūlė ir su neregio lazdele ateiti, kad solidarizuotųsi su neregiais.

„Reikia liautis tą šou toliau daryti. Tvirtinu ir tvirtinsiu, kad demonstratyvumu nėra pasiekiama jokia krikščioniška pozicija, – teigė K. Masiulis. – Geri darbai daromi tylomis, nešūkaliojant. Tokia yra mano pozicija.“

„Tame turbūt yra bėda mūsų partijos, kad daugumą darbų darome tyliai, nešūkaliojame“, – kartojo K. Masiulis.

Konservatorius kalbėjo, kad jo šiandieninis pareiškimas – galvos nusiskutimas – leido sutelkti žiniasklaidos dėmesį ir pridūrė, kad ne tik nusiskuto, bet ir paaukojo vargstantiems, taip pat ragino kitus nueiti ir paaukoti kraujo, paaukoti kaulų čiulpų. „Yra aibė būdų, kaip tą padaryti“, – apie solidarumą su sergančiaisiais kalbėjo K. Masiulis.

Jis pažymėjo, kad šeimoje jis yra trečias, nusiskutęs plaukus: tai jau buvo padariusi ir jo dukra, ir jo sūnus.

„Daug sunkiau atsisveikinti su pinigais, kai aukoji pinigus. Tai rimtesnis dalykas. Daug sunkiau prisiversti duoti kraujo, pasiryžti kaulų čiulpų donorystei. Tai rimti darbai, bet tai kiekvienas gali padaryti, o politikai gali padaryti dar daugiau. Ypač sveikatos apsaugos ministras“, – kalbėjo K. Masiulis.

K. Masiulis taip pat priminė savo sveikatos problemas. Jis teigė, kad prieš kelerius metus jis taip pat išgyveno egzistencinius klausimus.

Pasisakius K. Masiuliui, savo kalbą pradėjo A. Matulas. Pastarasis teigė, kad politikai neišgirsta pacientų lūkesčių ir pasveikino K. Masiulį, kad jis įvykdė savo pažadą ir atkreipė dėmesį į problemas.

A. Matulas kalbėjo apie problemas, su kuriomis susiduria onkologinių ligų ligoniai – dažniausiai dėl vaistų pasiekimo. Jis pažymėjo, kad ir vakar gavo laišką nuo merginos, kuri serga nuplikimu, tačiau nėra jokio vaisto šiai ligai gydyti.

Į spaudos konferenciją trumpam užsuko ir konservatorių kolega iš tos pačios frakcijos Vytautas Juozapaitis.

DELFI primena, kad po to, kai sveikatos apsaugos ministras A. Veryga išreiškė solidarumą su vėžiu kovojančiam premjerui Sauliui Skverneliui ir nusiskuto plikai, konservatorius K. Masiulis feisbuke aršiai sukritikavo tokį ministro žingsnį.

„Beždžioniauja Veryga ir reklamuodamasis parazituoja. Ne daugiau. Kad jau solidarizuojasi, lai praeina tas pačias chemoterapijas Nereiks kirpykloje pinigų leisti“, – feisbuke paskelbė K. Masiulis, tačiau sulaukęs kritikos įrašą iš socialinio tinklo pašalino.

Įrašą pašalinęs konservatorius paaiškino, kodėl taip pasielgė, tačiau neatsiprašė. „Tai dabar va ministras štai toks jautrus, o visi kiti, kurie turi plaukus, nejautrūs? Taip, galima daryti tokias akcijas dėl laimėtų ar pralaimėtų krepšinio rungtynių, bet žmogus serga, galbūt mirs. Ar čia vieta viešiesiems ryšiams?“ – socialiniame tinkle rašė K. Masiulis.

Kiek vėliau K. Masiulis „Žinių radijo“ eteryje pareiškė, kad ir pats pasiryžo nusiskusti plikai. Tai jis žadėjo padaryti pirmadienį.

Pirmadienį DELFI susisiekus su Seimo nariu šis tvirtino, kad pažado laikysis, tačiau „iš to šou nedarys“, tad nuotraukų socialiniuose tinkluose tvirtino neviešinsiantis. Vis dėlto, jis pridūrė, kad apie pokyčius galės pakalbėti specialiai rengiamoje spaudos konferencijoje.

Tiesa, nors pirmadienio rytą K. Masiulis DELFI patvirtino, kad tikrai vykdys savo pažadą ir nusiskus, dar savaitgalį socialiniame tinkle teigė priešingai – esą persigalvojo ir nesiskus. „Trumpam kiek susviravęs, visgi masišką spaudimą išsiprovokuoti demonstratyvumui atlaikiau. Drąsą parodysiu taip nesielgdamas, kiek mane tam neprovokuotų ir dar kartą patvirtindamas, kad politikai turi spręsti jiems patikėtas viešosios politikos problemas, o ne konkuruoti plikėmis“, – feisbuke tvirtino K. Masiulis.