Smalsuoliai apgulė visą Palangos tiltą, kopas, kad kuo geriau matytų, kaip maždaug du šimtai vadinamųjų ruonių neria į ledines bangas.

Tarp jų buvo ir vaikų, ir paauglių, ir garbaus amžiaus žmonių. Nerti į Baltijos jūrą, kurioje vandens temperatūra siekia apie 4 laipsnius šilumos, šeštadienį pasiryžo ir vyrai, ir moterys.

Nors rekomenduojama šaltame vandenyje būti ne ilgiau nei 15 sekundžių, kai kurie ruoniai į Baltijos jūrą nėrė ir ne po vieną kartą.

Grūdinimosi šventę „Palangos ruoniai“ šiek tiek aptemdė incidentas. Kol smalsuoliai laukė prie Palangos tilto nuo Birutės kalno pajūriu atbėgančių ruonių, netoli maudynių teritorijos į jūrą nėrė keturi neblaivūs jaunuoliai, taip esą siekdami įrodyti, kad vasarį maudytis Baltijoje gali visi.

„Nesmagu, kad taip įvyko, bet mums šventės tai tikrai nesugadino“, – tikino sveikuoliai.

Didžiosios maudynės Palangoje žiemą vyksta jau daugiau nei 20 metų. Nemažai sveikuolių dalyvavo visose jose, todėl prisiminė, jog yra tekę į jūrą bristi ir per ledų sankaupas, ir lyjant lietui.

Sveikuoliai šiemet tikėjosi sulaukti sniego, kuris būtų papuošęs jų šventę, tačiau pro debesis vis išlįsdavo saulė, o termometro stulpeliai rodė kelis laipsnius šilumos.

„Vasaris Lietuvoje yra paskelbtas sveikatos mėnesiu. Visoje Lietuvoje vyko ir vyksta įvairūs renginiai, skirtingos institucijos bendradarbiaudamos siekia, kad sveikų žmonių Lietuvoje būtų kuo daugiau. Lietuvos sveikuolių sąjungos indėlis taip pat ryškus. Sveikuolių sąjungos idėją šį mėnesį skirti sveikatingumui perėmė ir valstybinės institucijos“, – džiaugėsi Lietuvos sveikuolių sąjungos prezidentas Dainius Kepenis.