„Demokratijoje valdžia remiasi žmonių pasitikėjimu institucijomis.
Problemos, kaip atskleidė Tapino tyrimai, susidarę savivaldoje, yra sisteminiai. Dabar jie tampa toksiški visai politinei sistemai, partijoms ir Vyriausybei“, – rašo jis.

Pasak politiko, TS-LKD frakcija siūlo pokyčius savivaldoje. Vienas pateikimas su pasiūlymais Seime jau nepraėjo.

„Turime naujus pasiūlymus, kur Tarybų nariams turi būti mokamas adekvatesnis darbo užmokestis, tačiau tikrai šis darbas neturi būti „etatinis“. Esu įsitikinęs kad turi nelikti čekiukų modelio ir Seime. Sutariant dėl sumos, perkeliant ja prie Seimo nario algos, tuo pačiu sumokant nuo šios sumos mokesčius“, – teigia jis.

Tačiau tai, anot, M. Maldeikio, niekaip nesprendžia dabartinės situacijos, nes tai jau ne tik savivaldos problema.

Anot jo, dabar kuris laikas murkdysimės savivaldybių čekiukų schemose. Kasdien lįs nauji Tarybų nariai. Tada, anot jo, eisime prie Seimo – nes čia irgi nearti dirvonai: Kodėl kai kurie seimūnai per karantiną čekiukų pridavė už didesnes sumas nei prieš tai? Kokie dar automobilių tvarkymai ir kam tos gėlės kai visi sėdim namuose?

„Dabar aptaškyta tampa visa politinė sistema, ne tik buvę ar esami savivaldos tarybų nariai. Todėl visa politinė sistema turi gauti naują Tautos mandatą. Visos valdžios grandys. Tame tarpe ir Prezidentas, nes lieka neatsakyti bent keli klausimai – kas padengė rinkimų kampanijos skolas (ir kodėl nebuvo paviešinta metinė pajamų deklaracija) ir kokie žmonės stovėjo už p. Vaičaičio ir jo siūlymo verslininkams paremti kampaniją grynais“, – rašo jis.

Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį feisbuke sureagavo į konservatorių partijos ketinimus inicijuoti pirmalaikius rinkimus.

„Kai vežimas pastatomas prieš arklį, lieki sėdėti pelkėje“, – rašė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)