Delfi žiniomis, Europarlamento puslapyje politikės pavardė buvo pakeista šiomis dienomis.

Aušra Seibutytė

Delfi primena, kad 2017 metų gruodį paaiškėjo, jog tuometė Seimo narė A. Maldeikienė ir ekonomistas Eugenijus Maldeikis apsisprendė oficialiai nutraukti savo santuoką.

Pranešta, kad pora jau kuris laikas kartu negyveno, o į teismą kreipėsi bendru sutarimu.

„Pavardė mano dabar – Seibutytė. Tai mano mergautinė pavardė. Gerbiu savo buvusį vyrą ir savo vaikus, bet baigiu viešą gyvenimą ir noriu turėti daugiau asmeninės erdvės. Knygas bei šiuo metu vystomą Youtube kanalą „Maldeikienės akiniai” ir toliau skelbsiu savo buvusia pavarde“, – portalui „Delfi“ sakė A. Seibutytė.

Politikė sakė, kad tokiu būdu ji nori atiduoti pagarbą savo giminei, prieš sovietų režimą kovojusiam tėvui.

„Susigrąžindama sau tėvelio pavardę, aš atiduodu pagarbą savo giminei ir jam, politiniam kaliniui, politinio kalinio sūnui bei sovietinio disidento tėvui. O jo žodžiai, pasakyti mirštant, „žinok, kad ir kiek jie mane mušė, aš nieko neišdaviau”, visada – mano širdyje. Kaip ir jo, man dar paauglei, klausiančiai, kodėl jis nepasitraukė kartotus žodžius „Čia, Lietuvoje, mes esame ir turime likti, kad ir kas būtų”, – minėjo A. Seibutytė.

1979 metais Palangoje susituokusi žinoma pora užaugino ir du sūnus.

2015 m. savivaldybių ir 2016 m. Seimo rinkimuose dalyvavo rinkimuose kartu su partija „Lietuvos Sąrašas“, nebūdama jos nare. 2015 m. balandį – 2016 m. lapkritį dirbo Vilniaus miesto savivaldybės taryboje.

2016 m. lapkritį – 2019 m. birželį – Lietuvos Respublikos Seimo narė. Mišrios Seimo narių grupės seniūno pavaduotoja, Europos reikalų komiteto pirmininko pavaduotoja, Audito komiteto narė, Neįgaliųjų teisių ir Laisvės premijų komisijų narė.

2018 m. birželio 25 d. Aušra Maldeikienė patvirtino savo dalyvavimą 2019 m. Lietuvos prezidento rinkimuose, kaip rinkiminę programą pateikdama 95 savo parengtas tezes – aliuziją į 1517 m. Martyno Liuterio paskelbtas 95 tezes, nuo kurių prasidėjo Katalikų Bažnyčios Reformacija. 2019 m. vasario 1 d. Aušra Maldeikienė informavo pasitraukianti iš prezidento rinkimų kovos.

2019 m. vasario 25 d. įregistravo visuomeninį rinkimų komitetą „Aušros Maldeikienės traukinys“, kuris laimėjo vieną mandatą – Aušra Maldeikienė tapo viena iš 11 Lietuvoje išrinktų Europos Parlamento narių. 2019 m. birželį Aušra Maldeikienė prisijungė prie Europos Liaudies Partijos (Krikščionių demokratų) (EPP) grupės.

Pernai rudenį politikė atskleidė, kad nebeketina siekti naujos kadencijos Europarlamente.

Kalbėdama su naujienų portalu lrytas.lt ji nurodė, kad ne tik nebesieks antros kadencijos EP, bet ir jokių politinių postų apskritai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)