„Sąmoningai nedalyvavau Prezidiumo posėdyje suprasdamas, kad pati diskusija yra pakankamai sudėtinga ir mano dalyvavimas nebūtų padaręs jos lengvesne. Juo labiau, galima tikėtis, kad diskusija bus objektyvi, jeigu pats asmuo, apie kurį eina kalba, joje nedalyvaus“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams teigė M. Majauskas.

Politikas tvirtina, kad taip pat Prezidiumo posėdyje nebūtų nieko naujo pasakęs, siekdamas apginti savo poziciją, nes visi argumentai jau yra ne kartą išsakyti.

„Tuos argumentus esu ne vieną kartą išsakęs savo kolegoms, frakcijos, Seimo formate, privačiuose formatuose. Jokių naujų argumentų yra, yra tik partijos Prezidiumo sprendimas ir jis yra toks, koks yra“, – tvirtino parlamentaras.

M. Majauskas tikina suprantąs, kad mokesčių klausimas visada iššaukia karštų diskusijų ir tikisi, kad emocijoms atslūgus pavyks rasti dalykinį ir konstruktyvų kontaktą su partijos vadovybe.

„Natūralu, kad tos diskusijos kartais būna pakankamai karštos, emocingos. Labai norisi tikėti, kad dabar, kai jau yra priimtas biudžetas, priimti mokestiniai sprendimai, galbūt toms emocijoms šiek tiek atslūgus rasime tokį dalykinį ir konstruktyvų kontaktą“, – sakė jis.

ELTA primena, kad trečiadienį TS-LKD partijos Prezidiumas priėmė sprendimą kreiptis į TS-LKD frakciją Seime, kad būtų deleguotas naujas BFK pirmininkas vietoje Mykolo Majausko. Tolimesnis politiko likimas kitą savaitę bus svarstomas partijos Priežiūros komitete.

Antradienį prieš priimdamas 2023 m. biudžeto projektą Seimas nusprendė, kad 9 proc. pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvata maitinimo įstaigoms bus pratęsta metams, o ne iki 2023 m. liepos kaip siūlė Vyriausybė. Su Ministrų Kabinetu nesuderintam sprendimui pritarė konservatoriai M. Majauskas, Mindaugas Skirtulskas, Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Andrius Bagdonas ir devyni Laisvės frakcijos nariai – tarp jų ir ministrė Aušrinė Armonaitė.

Dėl to, kad Seimas nepriėmė Vyriausybės įstatymo projekto, G. Landsbergis ir antradienį neslėpė apmaudo. Politikas, kalbėdamas tiek apie partiečių, tiek apie koalicijos partnerių balsavimą, metaforiškai užsiminė, kad buvo „peržengtas Rubikonas“. Jis konstatavo, kad PVM balsavimu koalicijos partneriai sudavė smūgį vidiniam pasitikėjimui, todėl bus ieškoma sprendimų, kaip reikėtų bendradarbiauti toliau. „Klausimas nėra uždarytas“, pabrėžė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją