„Turiu idėjų, energijos ir esu pasiruošęs atiduoti visas jėgas Vilniui. Nusprendžiau, kad atėjo laikas žmonėms, nebijantiems imtis atsakomybės. Esu giliai įsitikinęs, kad kaip nepriklausomas kandidatas galėčiau geriausiai atstovauti vilniečių interesams ir suvienyti skirtingas bendruomenes, moderuoti skirtingų partijų interesus“, – žurnalistams Seime sakė M. Majauskas.

Apie galimybę kandidatuoti į merus jis sakė pradėjęs galvoti po to, kai TS-LKD nusprendė jį šalinti iš partijos.

„Pradėjau galvoti po pašalinimo iš partijos, suprasdamas, kad esu pasiruošęs veikti ir dirbti, tarnauti Lietuvos žmonėms kaip nepriklausomas Lietuvos žmonių atstovas“, – sakė M. Majauskas.

Parlamentaras neslėpė ir rimtų ambicijų.

„Aš tikiuosi patekti į antrą turą, kur, tikėtina, jog galiu susitikti su ponu Zuoku. Paskutinė mūsų akistata 2016 metais baigėsi mano laimėjimu. Tikiu, kad galiu tai pakartoti“, – tvirtino M. Majauskas.

Seimo narys ragino „ramiai žiūrėti į šią situaciją.“

„Be pykčio“, – ragino M. Majauskas.

Parlamentaras tvirtino niekam nemetantis pirštinės ir su niekuo nekovojantis.

„Aš stengiuosi atstovauti vilniečių interesams, esu pasiruošęs atiduoti visas jėgas tam“, – teigė M. Majauskas.

Paklaustas, ar planuoja atsisakyti Seimo nario mandato, parlamentaras teigė, kad į šį klausimą atsakys iškart po rinkimų – kovo 19 dieną, o iki tol dirbs Mišrioje Seimo narių grupėje.

„Po to pamatysime“, – teigė M. Majauskas.

Mykolas Majauskas

„Matyt bus priimtas sprendimas skirtis bendru sutarimu (iš TS-LKD frakcijos)“, – sakė politikas.

„Aš nedirbsiu opozicijoje, dirbsiu mažumoje“, – tęsė jis.

Paklaustas, kas finansuos jo rinkimų kampaniją, M. Majauskas tikino šiam reikalui skirtoje sąskaitoje kol kas turįs nulį, o rinkėjus tikisi patraukti debatuose.

„Esu įrodęs savo darbu Biudžeto ir finansų komitete, jog gebu dirbti su skirtingų bendruomenių žmonėmis“, – sakė Seimo narys.

M. Majausko teigimu, debatų metu jis atsakys į vilniečiams rūpimus klausimus ir bandys įtikinti juos, kad yra vertas laimėjimo.

„Sąskaitoje turiu kol kas apvalų nulį, bet tik šiandien registravausi kaip savarankiškas, nepriklausomas rinkimų kampanijos dalyvis ir kviečiu visus norinčius prisidėti. Aš turiu patirties, energijos, idėjų, nebijau iššūkių ir esu pasiruošęs imtis asmeninės atsakomybės“, – akcentavo politikas.

Jis taip pat pabrėžė, kad konservatorių bendruomenę toliau laiko savo bendražygiais.

Paprašytas pasakyti savo prioritetus miestui, M. Majauskas įvardijo investicijų pritraukimą ir sutelkimą į transportą, viešąją infrastruktūrą, kelius, energetikos efektyvumą, dėmesio kultūrai didinimą, sveikatos ir švietimo paslaugų prieinamumo gerinimą.

„Rinkimų programą ir komandą tikiuosi pristatyti kelių savaičių bėgyje“, – pridūrė politikas.

Sureagavo TS-LKD atstovai

M. Majausko tokį žingsnį buvę kolegos konservatoriai įvertino audringai.

Į šią M. Majausko žinią sureagavo konservatoriai. Oficialus TS-LKD kandidatas į sostinės merus Valdas Benkunskas Delfi trečiadienį sakė, kad Vilniaus miesto mero rinkimai dabar bus dar įdomesni.

„Na, tai Vilniaus mero rinkimai jau ir taip pakankamai įdomūs, bet su šiuo M. Majausko sprendimu, matyt, bus dar įdomesni. Kampanija tik įsibėgėja, o rinkėjai turės didesnę pasirinkimo galimybę, čia jau bus rinkėjų valia apsispręsti, kas bus geriausias kandidatas“, – kalbėjo jis.

V. Benkunskas sakė turintis dar galiojančią M. Majausko paramą jam, kaip kandidatui į Vilniaus merus.

„Aišku, tos pasikeitusios aplinkybės Seime tą jo sprendimą lėmė, bet tai yra natūralus politinis procesas, ir tokie sprendimai kartais atsiranda ir spontaniškai“, – teigė V. Benkunskas.

Mykolas MajauskasSeime interpeliacija Gabrieliui Landsbergiui

Europarlamentarė Rasa Juknevičienė feisbuke suskubo reaguoti į M. Majausko sprendimą siekti Vilniaus mero posto.

„Įdomu, ar ir Mykolo rinkimų kampaniją Zuokas finansuos? Nes tiesiog labai aišku, kam to reikėjo labiausiai“, – socialiniame tinkle rašė konservatorė.

Seimo vicepirmininkas, krikdemas Paulius Saudargas Delfi sakė, kad į M. Majausko sprendimą reagavo kaip į natūralų žingsnį.

„Toks yra politinis gyvenimas. Lietuvos ir pasaulio politikoje mes esame matę įvairių viražų. Tai ir vertinčiau kaip tam tikrą politinį viražą, nes vis tik žmogus užaugo kartu su mūsų bendruomene. Kas įdomiausia šioje istorijoje, tai kad jis jau yra kandidatavęs į Vilniaus merus kaip būtent TS-LKD atstovas ir, tiesą sakant, nelabai sėkmingai. Tai galbūt kaip nepriklausomas kandidatas jis tikisi didesnės sėkmės.

Galiu tik žmogui palinkėti visokeriopos sėkmės, bet tas apsektas, kad užaugti kaip politikuo vienoje bendruomenėje, tada su ja susipykti, trenkti durimis ir kandidatuoti nepriklausomai artėjančiuose rinkimuose... Na, tai atrodo kaip tam tikras viražas“, – sakė P. Saudargas.

Daugiau TS-LKD atstovų reakcijų galite skaityti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)