„Realybė Lietuvoje yra pakankamai skirtinga, labai priklauso nuo vietų ir nuo bendruomenių. Visuomet yra labai sunku matyti tuos žmonės, kurie yra mūsų paslaugų gavėjai. Jie gauna pensiją, kuri yra 600 litų, jie gyvena mieste ir turi susimokėti už visus komunalinius dalykus, susimokėti už vaistus, ir jiems maistui lieka keliolika litų, tada apie tą orią senatvę pagalvoti yra sunku“, - laidoje „Ryto espresso“ ketvirtadienį sakė E. Bingelis.

Jis pabrėžia, kad yra ir tokių atvejų, kur žmonės sugeba pasiruošti oriai senatvei, o dažniausiai Tarnybos paslaugų gavėjų sąraše atsiduria tie, kuriuos ištinka kažkokia nelaimė gyvenime. „Tokių dalykų nesuplanuosi. Manau, kad reikia stengtis ir tikėti, kad ta senatvė bus ori, o kaip bus, jau čia likimas parodys“, - sako jis.

E. Bingelis pasakoja, kad ypač didesniuose miestuose žmonės yra vieniši, nors nėra vieni:

„Žmonės, kurie gyvena didmiesčiuose, butuose, tarp keturių sienų, turi judėjimo sutrikimų, negali išeiti net iš savo laiptinės laiptais, tai kartais gali atrodyti, kad tie jų kambarėliai, kuriuose jie gyvena ir kur mūsų savanoriai juos aplanko – tai maži kalėjimai“, - sakė jis.

Pasaulinę senjorų dieną E. Bingelis pirmiausia dėkoja savanoriams, kurie prisideda prie Lietuvos Maltos ordino pagalbos tarnybos veiklos ir ragina visuomenę bent jau šią dieną nepamiršti savo senelių ar gyvenančių kaimynystėje, pasisveikinti su jais ar užeiti išgerti arbatos.

Statistikos departamento duomenimis, 2010 metais Lietuvoje gyveno beveik 700 tūkst. 60 ir vyresnio amžiaus gyventojų – tai yra kas penktas šalies gyventojas. Pagyvenęs žmogus laikomas virš 60 metų sulaukęs asmuo.

Laida „Ryto espresso“ transliuojama darbo dienomis 7.05 val.