Tuo metu konservatorių dėl šmeižto kaltinusiam Seimo vicepirmininkui "tvarkiečiui" Kęstui Komskiui pasiūlyta garbę ginti bendra tvarka, tai yra, teisme.

Tokį sprendimą trečiadienį priėmė Seimo Etikos ir procedūrų komisija.

K.Komskis į komisiją kreipėsi dėl to, kad praėjusių metų lapkritį pateikus jo kandidatūrą į Seimo vicepirmininko pareigas, M.Adomėnas paklausė, ar K.Komskis bei jo šeima "nutraukė ryšius su Pagėgių kontrabandos verslu ir nusikalstamomis grupuotėmis".

K.Komskis po šių M.Adomėno žodžių replikavo, jog kreipsis į teisėsaugos institucijas ir kad M.Adomėnui už šmeižimą "reikėtų sėsti į kalėjimą".

"Darbietis" Mečislovas Zasčiurinskas trečiadienį ragino komisiją pripažinti M.Adomėną pažeidus etiką. Anot jo, šis konservatorius yra išsilavinęs, patyręs politikas, todėl jo klausimas buvo sąmoningas, o ne neapgalvotas teiginys.

Liberalė Dalia Teišerskytė ir Mišrios Seimo narių grupės narys Povilas Urbšys teigė, kad M.Adomėno klausimas kilo reaguojant į informaciją viešojoje erdvėje.

M.Adomėnas komisijai tvirtino išsakęs ne teiginį, o tik iškėlęs klausimą, kuris jam kilo po žiniasklaidos pranešimų. Tuo metu K.Komskis pabrėžė turintis teisę dirbti su slapta informacija, ir retoriškai klausė, ar tokį leidimą būtų gavęs, jei būtų teisėsaugos siejamas su nusikalstamomis grupuotėmis.

Žiniasklaidoje K.Komskis buvo siejamas su kontrabanda, remiantis 2003 metais išslaptinta Valstybės saugumo departamento (VSD) pažyma. Joje Pagėgių mero pareigas ėjęs K.Komskis minimas kaip artimais ryšiais susijęs su Anzoru Kikališviliu. Pažymoje A.Kikališvilis traktuojamas kaip ypatingai pavojingas kontrabandininkas, palaikantis ryšius su žymiausiais Rusijos nusikalstamo pasaulio autoritetais ir dėl to oficialiai paskelbtas nepageidaujamu asmeniu Lietuvoje.