Balsuojant dėl M.Adomėno skyrimo į šias pareigas lėmė komiteto vadovo, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovo Leonardo Talmonto balsas, nes balsai pasiskirstė po lygiai.

Trys valdančiųjų atstovai balsuodami dėl M.Adomėno skyrimo į pavaduotojus susilaikė, du konservatoriai ir L.Talmontas buvo už, tad lėmė komiteto pirmininko balsas.

Prieš dvi savaites Seimo seniūnų sueigos į komiteto pirmininko pavaduotojus pasiūlyta kandidatūra konservatoriaus M.Adomėno kandidatūra buvo atmesta. Už jį balsavo du konservatoriai, o komiteto nariai į šias pareigas siūlė kitą opozicijos atstovę - liberalę Dalią Kuodytę.

Trečiadienį komiteto posėdyje M.Adomėnas prašė paremti jo kandidatūrą pažymėdamas, kad kvotos paskirstytos, ir ši tenka konservatoriams, kai tuo tarpu liberalai savo komitetų vicepirmininkų kvitas yra išnaudoję.

"Liberalų sąjūdis visas kvotas pavaduotojams yra išnaudojęs, ir negali kelti kandidatūros", - sakė M.Adomėnas. Jis taip pat žadėjo "procedūrinius klausimus griežtai atskirti nuo politinių skirtumų, kurie gali iškilti".

L.Talmontas komiteto nariams sakė turintis palaikyti M.Adomėno kandidatūrą, nes toks esąs politinis partijų sutarimas.

"Frakcija sako, kad turiu palaikyti, nes mes nenorim būt, kaip jūs savo metu", - į dabartinę opoziciją kreipėsi L.Talmontas, -"kai ieškojot būdų, kaip nepaskirti LLRA atstovų, jeigu yra partinis sutarimas, riekia laikytis, nežiūrint, kokios esi tautybės, ir kokio požiūrio".

Liberalų sąjūdžio atstovė Dalia Kuodytė, kurios kandidatūrą po pirmų neįvykusių rinkimų siūlė komiteto nariai, trečiadienį posėdyje nedalyvavo.

Kandidatus į Seimo komitetų vadovus pagal padalytas kvotas siūlo Seimo seniūnų sueiga, kuri ŽTK pirmininko pavaduotojo postą numatė skirti konservatoriams. Komiteto vadovus renka komiteto nariai, juos po to tvirtina visas Seimas.