„Mes traukiamės iš švietimo politikos susitarimo dėl to, nes jis yra nevykdomas – iš 18 punktų praktiškai nė vienas punktas nėra vykdomas.

Mes galime sakyti, kad po susitarimo pasirašymo, padėtis tik blogėja“, – Eltai teigė LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

„Tai šioje situacijoje mes nematome jokios prasmės būti tokiame susitarime, kuris iš tikrųjų reiškia, kad mes tarsi prisiimame dalį atsakomybės, o iš tikrųjų valdžia daro sprendimus, kurie situaciją tikrai blogina, šnekant ir apie mokyklų tinklą, ir apie kolegijų jungimą, apie mokytojų atlyginimas, apie naujas programos, kurios niekaip nepaaiškinamas ir, mūsų nuomone, prieštarauja Konstitucijai“, – pridūrė politikas.

„Valstiečių“ lyderis akcentavo, kad sprendimu trauktis iš susitarimo rodo pavyzdį ir kitoms opozicinėms partijoms.

„Todėl aišku, kad mes kolaboruoti su šia valdžia negalime, mes pirmieji tai padarysime – pasitrauksime iš susitarimo – parodydami pavyzdį kitoms opozicinėms partijoms, kurios yra pasirašiusios. Ir, matyta, kad susitarime liks tik tos partijos, kurios yra valdžioje“, – pridūrė politikas.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) inicijuoja peticiją ir parašų rinkimą gyvenimo įgūdžių programos įgyvendinimo stabdymui.

Kaip skelbė ELTA, praėjusią savaitę socialiniuose tinkluose imta dalintis netikru dokumentu, kuriame buvo rašoma, kad naujojoje gyvenimo įgūdžių pamokoje moksleiviai bus mokomi lytiškumo „pagal LGBT ideologijos standartus“. Tačiau Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) iškart pranešė, kad socialinėje erdvėje plintantis dokumentas neturi nieko bendro su tikruoju programos turiniu.

Savo ruožtu Širvintų merė Živilė Pinskuvienė praėjusią savaitę pareiškė, kad, gavus daugybę nerimaujančių tėvų laiškų, nuspręsta, jog rajono mokyklose vaikai nebus mokomi apie lytinius santykius tarp tos pačios lyties asmenų.

Tuo metu advokatas Ignas Vėgėlė TV3 televizijai rugsėjo pradžioje teigė, kad gyvenimo įgūdžių pamokoje septintokai neva turės mokytis, kaip „pasigaminti kontraceptines priemones oraliniam seksui“. Ministerija sako, kad moksleiviams paruoštoje mokymosi programoje tokio punkto nėra.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)