Tai DELFI patvirtino Varėnos rajono policijos komisariato vadovas Jonas Baliukonis.

Policijos suvestinėje užfiksuota, jog vasario 9 dieną namuose, tėvas elektros laidu sumušė sūnų (g. 2009 m.). Vaikui medikai diagnozavo juosmens ir kairės plaštakos sumušimą, gydomas ambulatoriškai. Įtariamasis uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 3 d.

„Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vaiko sumušimo. Pirminė medžiaga yra tokia. Pranešimą mes gavome iš mokyklos. Įvykis įvyko praeitą savaitę. Asmens tapatybė yra teisinga“, - kalbėjo J. Baliukonis.

Jis patvirtino, kad Ž. Marcinkevičius buvo areštinėje.

Su žurnalistais kalbėti nepanoro

LVŽS Varėnos skyriaus pirmininkė Jadvyga Čeplikienė DELFI teigė, kad savo pavaduotojo egesį vertina neigiamai ir bus sprendžiama, ar toks narys gali būti partijoje.

„Taip buvo incidentas. Vertiname blogai ir mūsų vadovybė vertina blogai. Ir turbūt rinksis šiandien ar rytoj valdyba. Ir ko gero bus priimtas sprendimas. Negaliu dabar pasakyti, bet yra mintys, kad mūsų partijoje negali būti tokių narių“, - kalbėjo
J. Čeplikienė.

Pats Ž. Marcinkevičius, išgirdęs, kad jam skambina žurnalistai, ištarė tik „viso gero“ ir padėjo telefono ragelį.

LVŽS valdyba pašalino Ž. Marcinkevičių pašalino iš partijos

Iš pradžių LVŽS valdyba jau sustabdė Ž. Marcinkevičiaus narystę. Partija išplatino komentarą, kuriame apgailestavo dėl savo nario.

„Apgailestaujame, jog Varėnoje LVŽS skyriaus pirmininko pavaduotojas Ž. Marcinkevičius smurtavo prieš nepilnametį savo sūnų. Kaip mums patvirtino pats Žydrūnas, jis prisipažįsta nesusivaldęs.

LVŽS netoleruos bet kokio smurto, todėl sąjungos valdyba nutarė šalinti Ž. Marcinkevičių iš užimamų LVŽS pareigų ir sustabdė jo narystę partijoje. Tuo pat metu valdyba prašo teisėsaugos institucijų, kuo skubiau ištirti visas įvykio aplinkybes ir imtis priemonių, kad būtų užtikrinta vaiko apsauga tyrimo metu“, - skelbiama LVŽS paskyroje feisbuke.

Vėliau LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis pranešė, kad Ž. Marcinkevičius pašalintas iš partijos.

Blaivybės ir sveikuoliškų idėjų propaguotojas

LVŽS partijos tinklapyje buvo teigiama, kad Ž. Marcinkevičius yra ilgametis žaliasis aktyvistas, blaivybės ir sveikuoliškų idėjų propaguotojas.

Partijos tinklapyje išsakomos Ž. Marcinkevičiaus mintys, kad reikia kelti šalies žmonių gyvenimo kokybės lygį ir ugdyti blaivybės dvasią.

„Juk sveikas, blaiviai mąstantis, išsilavinęs, pilietiškai aktyvus žmogus yra materialiai ir dvasiškai turtingos visuomenės pagrindas“, - partijos tinklapyje cituojamos jo mintys.