„Tiesiog priėmiau sprendimą dirbti privačiame sektoriuje, todėl neužtektų laiko“, - DELFI sakė L. Ulevičius.

Pašnekovo teigimu, savo pareigų jis nebeina nuo šio trečiadienio, tačiau VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas teigia, kad pirmiausia L. Ulevičių atleisti turėtų Seimas. L. Ulevičių į VRK delegavo teisingumo ministras.

„Aš manau, kad atleisti turi Seimas, bet niekas jo negali priversti kažką daryti. Jo šitą pareiškimą patenkinti turėtų Seimas, aš taip suprantu“, - sakė Z. Vaigauskas.

L. Ulevičius labiausiai išgarsėjo surengęs provokaciją Darbo partijos vicepirmininkui Vytautui Gapšiui ir nukaldinęs naują veiksmažodį – „trolinti“. Socialiniame tinkle „Facebook“ L. Ulevičius „darbiečio“ klausė apie būsimą aplinkos ministrą ir prašė susitikti dėl Aplinkos ministerijos ryšių su visuomene konsultacijų konkurso, nors vėliau teigė, kad tai buvo provokacija, arba „trolinimas“.

„Labas, yra vienas klausimas ir pats gali turėti atsakymą. Kaip žinia, su kolegomis esame laimėję Aplinkos ministerijos ryšių su visuomene konsultacijų konkursą ir paslaugų teikimas baigsis tik kitų metų birželį, todėl neišvengiamai teks dirbti ir su nauju ministru. Galbūt jau apytiksliai yra aišku, kas tai galėtų būti? Nes yra rizikų, kad nueinantis gali imtis neadekvačių sprendimų dėl viešinimo priemonių/biudžetų ir reikia/galima būtų tam užkirsti kelią. Jeigu reikia galim susitikt gyvai ir pakalbėt plačiau apie tai. Bet reikėtų pernelyg nedelst“, - V. Gapšiui socialinio tinklo paskyroje rašė L. Ulevičius, kuris, be kita ko, yra ir viešųjų ryšių specialistas.

Iškart po rinkimų Aplinkos ministerija nutraukė sutartį su bendrove, teikiančia viešųjų ryšių konsultacijų paslaugas. Šiuos darbus pagal jungtinės veiklos sutartį atliko viešųjų ryšių konsultantas L. Ulevičius.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nutarė, kad už Darbo partijos atstovo V. Gapšio „trolinimą“ L. Ulevičius turi būti baudžiamas.