Vandalai peiliais lieja jausmus ant turėklų, palieka savo inicialus, meilės prisipažinimus.

„Pamačius tokį kiekį peilių paliktų ženklų, ima šiurpas: tai kiek žmonių Palangoje laisvai nešiojasi šaltąjį ginklą? – klausia laidos vedėjas ir prodiuseris Juras Jankevičius. – Arba ką galėtų reikšti šalia Mišos ir Gintarės vardų vietoje širdelės išdrožta svastika?“

O Nidoje atostogas leidžia darbštuoliai. Prezidento Valdo Adamkaus globojamoje Moksleivių akademijoje gabiausi Lietuvos moksleiviai mokosi biochemijos, chemijos, ekonomikos, informatikos, istorijos, fizikos ir astronomijos, lietuvių filologijos, matematikos ar muzikos.

Į sesiją Nidoje pateko 90 pačių geriausių jaunųjų akademikų. Ką gali žinoti, gal ateityje jie taps mokslininkais ir tyrinės rifus? Ne, ne Egipte.

Dauguma besimaudančiųjų Baltijos jūroje nė neįtaria, kad tarp Karklės ir Palangos maždaug dviejų dešimčių metrų gylyje stūkso tikri rifai. Visi rytinės Baltijos rifai užima apie aštuonis tūkstančius kvadratinių kilometrų – bemaž tiek, kiek Suvalkija. Daugiausia jų – prie Lietuvos ir Latvijos sienos, Hijumos bei Saremos salų.

„Vasaros spalvų“ tiesioginėje transliacijoje dalyvaus Klaipėdos, Palangos ir Neringos merai: Vytautas Grubliauskas, Šarūnas Vaitkus ir Antanas Vinkus. Ta proga laidos vedėjas Juras Jankevičius klausia DELFI skaitytojų:


DELFI skaitytojų nuomonė bus apžvelgta „Vasaros spalvose“ šį ketvirtadienį 19.30 val. per Lietuvos televiziją.