Kovo 23-ąją dieną – jau kitą dieną po to, kai leista taikyti priverstines priemones ir iš laikinosios globėjos Neringos Venckienės paimti mergaitę – antstolė Sonata Vaicekauskinė, L. Stankūnaitė ir gausios policijos pajėgos pajėgos atvyko į Kedžių namus paimti pirmokės.

Tačiau perėmimo procedūra virto visišku chaosu ir mergaitės tampymu. Dėl įvykio buvo pradėtas tyrimas.

Kol kas A. Vežbavičiūtė susilaiko nuo platesnių komentarų, nes oficialių tyrimo išvadų dar nėra gavusi. Tačiau specialistė savo veiksmais neabejoja – ji dar kartą patvirtino mananti, kad elgėsi teisingai.

„Aš manau, kad aš sprendžiau tą situaciją, kuri susidarė dėl nepasiruošimo perdavimui. Aš manau, kad tai buvo atlikta visiškai nekompetetingai, nebuvo jokių derinimo veiksmų ir susidėliojo tokia situacija, kai aš galvojau apie vaiko sveikatos būklę ir turėjau tai spręsti, nes niekas kitas to nesprendė. Nežinau. Aš manau, kad aš toje situacijoje elgiausi teisingai“, - DELFI sakė A. Vežbavičiūtė.

Specialistė dar kartą patvirtino, kad Vaiko teisių apsaugos tarnyba nebuvo informuota apie kovo 23-ąją vyksiantį perdavimą.

„Tą dieną buvo numatytas mamos ir vaiko susitikimas ir apie jokį perdavimą nebuvo kalbos. Ir išvakarėse antstolė buvo užtikrinusi, kad tą savaitę perdavimas nevyks (...). Aš tik vadavau kolegę, aš tik važiavau į tą susitikimą“, - teigė A. Vežbavičiūtė.

Iškart po nevykusio perdavimo Kauno policija atkakliai neigė savo klaidas. Dabar teigiama, kad visos atsakingos tarnybos jau pasiruošusius perdavimui, trūksta tik policijos patvirtinimo.