"Rusijos kariniai veiksmai rodo, jog ši šalis įsitraukė į neoficialų karą su Gruzija. Tai akivaizdi agresija ir grubus tarptautinės teisės pažeidimas, galintis sukelti rimtas pasekmes euroatlaniniam stabilumui ir saugumui bei euroatlantiniams santykiams su Rusija", - teigiama PES Prezidentui ir PES Prezidiumui išsiųstame kreipimesi.

Dokumente, adresuotame PES nariams, teigiama, kad Rusija privalo tuojau pat sustabdyti savo karinius veiksmus ir atšaukti visas pajėgas iš Gruzijos teritorijos. Visos pusės turi nutraukti karo veiksmus ir atnaujinusios derybas siekti politinio susitarimo, kuris išvestų iš susidariusios krizės, gerbiant Gruzijos teritorijos suverenumą ir teritorinį vientisumą.

„Jei Rusija ir toliau tęs savo agresiją prieš Gruziją, raginsime Europos Sąjungą stabdyti prasidėjusias derybas su Rusija dėl naujosios Bendradarbiavimo sutarties, įvertinti dabartinius ES – Rusijos santykius, atmesti Rusijos veto dėl stabilumo Gruzijoje ir pradėti įgyvendinti nepriklausomą bei patikimą ES taikos palaikymo mechanizmą Gruzijoje.

Šių metų gruodį vyksiančiame NATO šalių užsienio reikalų ministrų susitikime su visa atsakomybe turėtume konstatuoti savo apsisprendimą dėl Gruzijos narystės veiksmų plane. Šiandien Gruzija moka pilna kaina kuomet savo sprendimu NATO viršūnių susitikime Budapešte palikome šią šalį pilkojoje zonoje“, - rašoma kreipimesi.

"Raginu Europos socialistų partiją priimti tvirtą pareiškimą ir rasti galimybes sušaukti partijų lyderių susitikimą šio klausimo aptarimui" – rašoma LSDP pirmininko G.Kirkilo pasirašytame dokumente.