"Aš dar turiu šiek tiek laiko, man oficialiai nėra įteikta išvada. Gausiu tą išvadą, mes su advokatu ją ištirsime ir turėsime 20 dienų tolesniems veiksmams. Dabar dar negaliu sakyti, ką darysime. Matyt, vėl skundimų serija - ta karuselė dar sykį apsisuks", - penktadienį žurnalistams sakė L.Pociūnienė.

Ikiteisminį tyrimą atlikęs Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras Artūras Urbelis penktadienį per spaudos konferenciją teigė nenustatęs, kad buvo padarytas nusikaltimas. Anot jo, V.Pociūnas mirė nuo traumų, gautų iškritus pro devinto aukšto langą.

Prokuroro teigimu, nerasta ir įtariamojo, kuris būtų galėjęs padaryti nusikaltimą.

Paklausta, ar tiki, kad vis dėlto galima rasti žudiką ir išsiaiškinti jo motyvus, L.Pociūnienė atsakė: "Aš stebuklais tikiu".

"Nelaimingo atsitikimo versija kaip subyrėjo, taip ir liko subyrėjusi. Ir jeigu vieni kolegos pradeda džiūgauti, kad grįžtame į kažkokią aną būklę, tai negrįžtame mes į ją. Vieniems šitas sprendimas yra džiuginantis, kitiems toks labai nuviliantis ir nedžiuginantis", - kalbėjo V.Pociūno našlė.

"Aš manau, kad nei dideliam džiūgavimui, nei labai dideliam nuliūdimui čia nėra jokio pagrindo. Tiesiog tai yra tarpinis sprendimas, ir prokuroras iš tiesų norėjo pasakyti, kad jis tiesiog nerado žudikų, nerado faktų, rodančių nužudymą ir nerado tiesioginių nužudymo motyvų. Bet tai dar nereiškia, kad tokių nėra", - kalbėjo ji.

V.Pociūnas žuvo 2006-ųjų rugpjūčio 23-iosios naktį, iškritęs iš devinto aukšto viešbutyje Breste. Generalinė prokuratūra dukart buvo pripažinusi, kad ši mirtis buvo nelaimingas atsitikimas, tačiau teismo nurodymu ikiteisminis tyrimas vis buvo atnaujinamas. Pastarąjį kartą tarp kitų versijų tirta ir nužudymo versija.