Praėjusią savaitę URM pranešė, kad Lietuvoje koncertus planuojančią S. Lobodą ketinama įtraukti į nepageidaujamų žmonių sąrašą, todėl ji negalės atvykti į Lietuvą.

Tačiau pati atlikėja savaitgalį pareiškė, kad jokio draudimo atvykti nėra ir jos koncertai įvyks.

„Eilinis juodasis „piaras“ mano adresu. Prašau žiniasklaidos neplatinti šios informacijos, iki šiol oficialaus draudimo atvykti į Lietuvą man nėra. Suplanuoti koncertai Lietuvoje įvyks“, – prieš porą dienų teigė ji.

Praėjusį penktadienį S. Lobodos koncertų Lietuvoje organizatoriai buvo sustabdę bilietų pardavimą, jie nurodė, kad aiškinasi aplinkybes.

Tačiau šeštadienį prekyba buvo atnaujinta, numatyti du atlikėjos koncertai mūsų šalyje.

„Prekyba atnaujinta. Renginys vyks numatytomis datomis. Organizatorius gavo oficialų pranešimą, kad atlikėja nebus įtraukta į nepageidaujamų asmenų sąrašą Lietuvoje“, – toks pranešimas paskelbtas bilietų platinimo platformoje.

Svetlana Loboda

URM: teisinio pagrindo nėra

Komentuodama situaciją URM pirmadienį pažymėjo, kad ministerija neturi teisinio pagrindo įtraukti Rusijoje populiarią ukrainiečių atlikėją S. Lobodą į nepageidaujamų asmenų sąrašą.

„Procedūra dėl atlikėjos galimo įtraukimo į minėtą sąrašą pradėta praeitą trečiadienį Lietuvos visuomenėje kilus klausimams dėl nevienareikšmiškai vertinamos Ukrainos dainininkės S. Lobodos būsimų koncertų Lietuvoje. URM kreipėsi į partnerius Ukrainoje, prašydama įvertinti dainininkės viešus pareiškimus, laikyseną Rusijos agresijos akivaizdoje. Pirminiai duomenys, kurie buvo gauti, indikavo, kad gali būti pagrindo ją įtraukti į nepageidaujamų asmenų sąrašą“, – atsakyme Delfi teigė užsienio reikalų ministro atstovė spaudai Paulina Levickytė.

Anot atsakymo, toliau nagrinėjant faktus paaiškėjo, kad teisinio pagrindo ar objektyvių duomenų, įrodančių, kad pagal Lietuvoje galiojančius įstatymus ji gali būti įtraukta į PNG sąrašą, nėra.

Ji pabrėžė, kad esame teisinė valstybė, todėl šiuo metu nėra pagrindo kitokiam sprendimui.

Kairys: kelia riziką

Kaip BNS praėjusią savaitę teigė kultūros ministras S. Kairys, ši atlikėja yra Ukrainos pilietė ir šiuo metu gyvena Latvijoje, tad priešingai, nei atlikėjams iš Rusijos, jai automatiniai draudimai atvykti į šalį negalioja.

Simonas Kairys

S. Kairys teigė manantis, kad atlikėja kelia riziką turint omenyje jos ankstesnę laikyseną dėl Rusijos.

„Vienareikšmiškai – visada kelia (riziką – BNS). Nes turint omeny ir Lietuvos vaidmenį, kalbant apie karą, suvokiant ukrainiečių ženklią dalį, visuomenę, natūralu, kad šis klausimas negali praeiti kažkaip tyliai“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)