„Apie tai galvojama, taip, bet datos dar negaliu pasakyti. Kai premjeras sugrįš, tada tiksliai datą pasakysime. Iš principo (apsisprendimas – DELFI) yra, bet, žinote, galima sakyti, kad 90 proc. taip“, - DELFI teigė D. Matulionis.

Pasak kanclerio, L. Linkevičius premjerui galėtų patarinėti krašto apsaugos, saugumo politikos klausimais, koordinuoti analitinius pajėgumus, strateginės analizės reikalus.

„Mums šiose srityse trūksta kompetentingų žmonių“, - pridūrė D. Matulionis.

Pats L. Linkevičius teigia nuo rugpjūčio 8 d. formaliai dar grįšiąs į Užsienio reikalų ministeriją, vėliau atostogausiąs ir apie tolesnius planus nekalba.

Klausiamas, ar gandai, kad jis planuoja dirbti A. Kubiliaus komandoje, gali būti tiesa ar ne, L. Linkevičius aiškino negalįs paneigti tokios informacijos, bet komentuoti atsisakė.

„Aš negaliu pasakyti, kad tai nesąmonė, bet negaliu nieko kol kas komentuoti“, - teigė L. Linkevičius.

Iš dabartinių pareigų L. Linkevičius yra atšaukiamas nuo rugpjūčio 8 d.

Buvęs krašto apsaugos ministras ambasadoriumi Šiaurės Atlanto Taryboje paskirtas 2005 m. liepą. Pareigas jis pradėjo eiti tų metų rugpjūtį.

L. Linkevičius nepaprastuoju ir įgaliotuoju ambasadoriumi Lietuvos misijoje prie NATO ir Vakarų Europos Sąjungoje buvo ir 1997-2000 m.

Nuo 2000-ųjų iki 2004-ųjų jis ėjo krašto apsaugos ministro pareigas.

DELFI primena, kad nuo liepos premjero A. Kubiliaus komandoje darbą pradėjo ir kitas diplomatas Laimonas Talat-Kelpša, kuris iki tol ėjo įgaliotojo ministro pareigas Lietuvos ambasadoje Gruzijoje.

Iš viso su L. Linkevičiumi ir L. Talat-Kelpša premjero komandoje bus 12 politinio pasitikėjimo patarėjų: Ignas Brazauskas, Gintaras Kalinauskas, Liutauras Kazlavickas, Mykolas Majauskas, Eglė Stonkutė, Jonas Survila, Algirdas Šakalys, Kęstutis Škiudas, Virginijus Valentinavičius ir Jarda Paukštienė.