Pasak L.Kernagio, visi liudijusieji komisijai tą padaryti turi parlamente. "Jei mes išsiųsime stenogramas, mes jų nebeatgausime, net neturėsime jokio teisinio pagrindo reikalauti jas grąžinti. Atstovai turi atvažiuot čia, į Seimą, ir tą padaryti vietoje", - BNS sakė L.Kernagis.

Jis patvirtino, jog leidimą paviešinti savo parodymus yra davę buvęs generalinis prokuroras Andrius Nevera bei iš FNTT vadovų atleisti Vitalijus Gailius ir Vytautas Giržadas.

Komisijai priėmus išvadas paskelbta, jog tyrimo medžiaga bus paviešinta, išskyrus neskelbtiną informaciją, o visų liudijusių asmenų ir institucijų atstovų paprašyta įvertinti, kurią medžiagą galima viešinti.

Valstybės saugumo departamentas (VSD), klausiamas apie informacijos paviešinimą, BNS ketvirtadienį informavo, kad iki šiol nėra gavęs Antikorupcijos komisijos posėdžių stenogramų. "Tik jas gavęs departamentas pateiks savo siūlymus dėl galimybės jas viešinti", - rašoma VSD atsakyme BNS.

Atlikusi tyrimą dėl FNTT vadovų atleidimo Antikorupcijos komisija pareiškė, kad vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis FNTT direktorių bei jo pavaduotoją atleido be pagrindo. Išvadomis reikalaujama juos grąžinti į pareigas, o vidaus reikalų ministrą atstatydinti.

Premjeras Andrius Kubilius prezidentei Daliai Grybauskaitei yra perdavęs teikimą atleisti ministrą, ji sako sprendimą priimsianti po susitikimo su jį delegavusios Liberalų ir centro sąjungos pirmininku Algiu Čapliku bei pačiu ministru.