Tirti tai nutarta trečiadienį vykusiame etikos sargų posėdyje.

Beje, Seimo Socialdemokratų partijos frakcija kreipėsi į sveikatos apsaugos ministrą, prašydama patvirtinti arba išsklaidyti tokias abejones.

"Viešojoje erdvėje pasirodė informacija apie parlamentaro L. Karaliaus galimą įtaką skiriant valstybės biudžeto pinigus su juo susijusiai viešajai įstaigai. Todėl kreipėmės į sveikatos apsaugos ministrą, kad šis patvirtintų arba išsklaidytų abejones. Turime pagrindo manyti, kad pinigai buvo panaudoti netinkamai", - sako LSDP frakcijos seniūnas Algirdas Butkevičius.

Socialdemokratai klausia ministro, ar VšĮ "Gyvenimas džiaugsme" gavo 20 tūkstančių litų programai "Sniego parkas" vykdyti; jei taip, ar kitos besikreipiančios organizacijos taip pat greitai gauna lėšas.

Frakcija domisi, ar siūlyta programa tikrai atitinka Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) patvirtintus atrankos kriterijus; kokią įtaką skubiam lėšų skyrimui galėjo turėti Seimo nario L. Karaliaus apsilankymai SAM; ar Sveikatos apsaugos ministerija domisi, kaip yra panaudojamos viešosioms įstaigoms skirtos lėšos?

Jei gavus ministro atsakymą abejonės nebus išsklaidytos, socialdemokratai žada kreiptis į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK), kad ši ištirtų, ar nebuvo supainioti viešieji ir privatūs interesai.