Asmenų, slapta bendradarbiavusių su buvusios SSRS specialiosiomis tarnybomis, veiklos vertinimo komisijos duomenimis, kaunietis L.Čeprackas, gimęs 1951 metais, "slapta bendradarbiavo su buvusios SSRS specialiosiomis tarnybomis - Lietuvos SSR valstybės saugumo komitetu (KGB)".

Liustracijos komisijos informacija, kurią pasirašo komisijos pirmininkas Algimantas Urmonas, pateikta Seimo dokumentų bazėje.

A.Urmonas penktadienį BNS sakė, kad L.Čeprackas buvo užverbuotas 1986 metais, kai dirbo filharmonijoje. Jam buvo suteiktas slapyvardis Karvelis.

Komisijos pirmininko teigimu, įrodyti sovietmečiu Lietuvoje garsaus dainininko ryšį su KGB nebuvo sunku, nes yra likusi jo darbo byla.

"Kaip niekada daug išlikę dokumentų", - sakė A.Urmonas.

Anot jo, sprendimas dėl L.Čepracko priimtas seniau, užtruko sutvarkyti tam tikrus formalumus, susisiekti su juo pačiu, gyvenančiu JAV.

"Jam pranešta ir jis sprendimo neapskundė", - sakė A.Urmonas.

Originaliu balsu išsiskyręs L.Čeprackas sovietmečiu dainavo Lietuvoje garsiausiuose ansambliuose - "Nerijoje", "Oktavoje".

1992 metais jis išvyko į JAV. Žiniasklaidoje skelbta, kad Čikagoje buvęs dainininkas įkūrė nedidelę krovinių pervežimo įmonę, užsiėmė prekių pervežimu.