Pasak J. Liongino, šiuo metu dėl dalyvavimo rinkimų į Seimą sąrašuose jis kalbasi net su keturiomis partijomis. "Su manimi kalbasi keturios partijos, turinčios frakcijas Seime, bet sprendimo kol kas nepriėmiau", - teigė jis. Per pokalbį J. Lionginas neminėjo, jog tapo Darbo partijos nariu.

Savo ruožtu Darbo partijos vicepirmininkas Kėdainių rajono meras Viktoras Muntianas, paklaustas, ar šios partijos vadovybė svarstė J. Liongino dalyvavimą Darbo partijos kandidatų į Seimą sąraše, teigė, jog toks klausimas buvo svarstomas. "Mes neatmetame tokios galimybės, nors taškai dar nesudėti", - pripažino V. Muntianas. Kartu jis informavo, kad J. Lionginas jau yra Darbo partijos narys.

Pats J. Lionginas, vėliau paklaustas, ar tai tiesa, atsakė: "Negaliu paneigti". Jis neįžvelgė problemos, kad, tapęs Darbo partijos nariu, derasi dėl dalyvavimo rinkimų sąrašuose su kitomis partijomis. Pasak J. Liongino, jos pačios jį kalbinančios.

Parlamentaras J. Lionginas iš Liberalų demokratų partijos pasitraukė šių metų birželį, tą patį padarė jo ir R. Pakso artimas bendražygis Eugenijus Maldeikis. J. Lionginas teigė, jog šį jo apsisprendimą lėmė įsitikinimų ir vertybiniai skirtumai.

J. Lionginas buvo Liberalų demokratų partijos valdybos narys ir laikytas vienu artimiausių šią partiją įkūrusio bei jai vadovavusio nušalintojo prezidento R. Pakso bendražygių. Kaip ir E. Maldeikis, jis buvo R. Pakso Vyriausybės ministras.

"Matau, kad partija krypsta į kraštutinį radikalizmą. Tuo tarpu mano pažiūros, moraliniai įsitikinimai yra visiškai priešingi šiai krypčiai", - aiškino savo sprendimo motyvus J. Lionginas.

Seimo rinkimai parlamentarų priimtu sprendimu turėtų vykti šių metų spalio 10 dieną. Visuomenės nuomonės tyrimai rodo, kad šiuo metu populiariausia šalyje yra Viktoro Uspaskicho vadovaujama Darbo partija, toli lenkianti artimiausius konkurentus - Socialdemokratų partiją.