„Aš raginčiau vis tiktai žvelgti į tai, kas šiuo atveju yra pozityvu, ir į tai, kas palaikytina iš principo“, - „Žinių radijui“ kalbėjo užsienio reikalų ministras.

„Aišku, visada galima įžvelgti ar kažką įtarti. Bet aš tikrai to neraginčiau daryti. Juo labiau, kad paskutinis vizitas parodė gerą valią“, - pridūrė L. Linkevičius.

Jo nuomone, labai svarbu yra tai, kad Lietuva, pradėdama kalbėti apie santykius su Lenkija, kalba iš esmės apie savo nacionalinius interesus, kaip gynyba, saugumas, energetiniai klausimai ir transporto infrastruktūra. Anot ministro, šie klausimai sieja abi šalis ir yra svarbūs argumentai kalbantis su kaimyne.

Nors L. Linkevičius ne kartą pabrėžė, kad stiprinamuose Lietuvos ir Lenkijos santykiuose visada bus galima įžvelgti neigiamų dalykų, bet ministras pabrėžtinai ragino to nedaryti.

„Kaip tik reikėtų įžvelgti tai, kas yra teigiama, tai, kas mus sieja. (...) Manau, kad visi suprantame, jog mūsų santykiai su savo kaimyne, šiuo atveju didele kaimyne, Europos Sąjungos (ES) ir NATO sąjungininke, nepaprastai svarbūs mums, nacionalinių interesų požiūriu. Dėl to aš raginčiau neįžvelginėti įtarimų, ar neigiamų dalykų, kurių visada būna ir bus“, - apibendrino L. Linkevičius.

Buvęs Lietuvos užsienio reikalų ministras A. Valionis, reaguodamas į Prezidentės išsakytą paramą Varšuvai dėl jos konflikto su Briuseliu, savaitės pradžioje pareiškė, kad bandymus atkurti santykius su Lenkija reikėtų vertinti labai atsargiai. Jo nuomone, Lenkija, kuri šiuo metu konfrontuoja su ES bei priėmė prieštaringai vertinamą įstatymą dėl Holokausto, ieško ne tiek gerų santykių su Lietuva, kiek užtarėjų, susiklosčius tokiai situacijai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)