„Labai vertiname gerus dvišalius santykius su Kanada, Kanados politinį įsitraukimą ir paramą užtikrinant mūsų regiono saugumą“, – susitikime su Kanados užsienio reikalų ministru pabrėžė Lietuvos diplomatijos vadovas.

Pagal pranešimą, šiame susitikime buvo aptarti regioninio ir energetinio saugumo klausimai, dvišalių santykių vystymas bei bendradarbiavimas tarptautinėse organizacijose. Akcentuoti stiprėjantys Lietuvos ir Kanados ekonominiai santykiai, naujos partnerystės galimybės mokslo, inovacijų bei kitose srityse.

Susitikimo metu ministrai aptarė paramą Ukrainoje vykstančioms reformoms bei Lietuvos pasiruošimą 2020 metų liepos 7 dieną Vilniuje vyksiančiai Ukrainos reformų konferencijai, kurioje kviečiamas dalyvauti ir Kanados užsienio reikalų ministras.

Susitikime su Kanados gynybos ministru Harjit Sajjan aptartas bendradarbiavimas NATO, koordinavimosi būtinybė kovoje su hibridinėmis grėsmėmis ir dezinformacija, kibernetinio saugumo srityje. Aptartas Kanados vaidmuo stiprinant Baltijos regiono saugumą, bendradarbiavimas Ukrainoje stiprinant šios šalies karines pajėgas.