Ministras apgailestauja, kad valdančiojoje koalicijoje yra asmenų, palaikančių dabartinį Baltarusijos režimą, ir viliasi, kad tai nėra bendra LLRA-KŠS pozicija. Savo ruožtu opozicijos lyderis Gabrielius Landsbergis įsitikinęs, kad LLRA-KŠS remia Baltarusijoje vykdomus neteisėtus veiksmus.

Tuo metu užsienio reikalų ministras L. Linkevičius apgailestauja, kad Baltarusijos režimą palaikančių asmenų pasitaiko ir valdančiųjų koalicijoje.

„Gaila, kad pasitaiko tokių (pasisakymų – ELTA) ir valdančiųjų koalicijoje, negaliu kažko gero apie tai pasakyti“, – teigė L. Linkevičius.

Užsienio reikalų ministras teigia, kad LLRA-KŠS frakcijos sprendimas palaikyti dabartinį Baltarusijos režimą būtų apgailėtinas.

„Labai noriu tikėti, kad tai nėra frakcijos tokia pozicija, reikia išsiaiškinti. Dabar nebuvo laiko tai daryti, mes ne tuo užsiiminėjome. Bet jeigu klausiate požiūrio: tai yra apgailėtinas elgesys ir požiūris. Kiekvienas turi teisę turėti savo nuomonę, bet, kaip sakoma, yra ribos“, – sakė L. Linkevičius.

G. Landsbergis: LLRA-KŠS remia Baltarusijoje vykdomus neteisėtus veiksmus

Savo ruožtu opozicijos lyderis Gabrielius Landsbergis teigia, kad Z. Jedinskio pasisakymai yra antivalstybiški. Politikas įsitikinęs, kad ir visa LLRA–KŠS remia Baltarusijoje vykdomus neteisėtus valdžios veiksmus prieš protestuojančius piliečius.

„Tai yra antivalstybiška. Tai yra akivaizdus pripažinimas, kad šitie žmonės ilgisi Sovietų sąjungos, jos režimo, remia dabar neteisėtus veiksmus Baltarusijoje prieš ten protestuojančius žmones, prieš tuos, kurie laimėjo rinkimus. Tiesą sakant, Europos Sąjungoje nesuprantama, kaip tokia partija yra Vyriausybėje“, – teigė G. Landsbergis.

Gabrielius Landsbergis

„Bet, matyt, jie (LLRA-KŠS) yra labai reikšmingi valdantiesiems, labai svarbūs, dėl to jiems turbūt būtų atleidžiama bet kas“, – pridūrė jis.

Politikas akcentuoja nemanantis, kad „valstiečiai“ kažkaip sureaguos į Z. Jedinskio pareiškimus.

„Nemanau, kad bus. (...) Tiek „valstiečiai“, tiek LLRA-KŠS dabar jau yra vienas organizmas“, – sakė G. Landsbergis.

Opozicijos lyderis įsitikinęs, kad tiek premjerui Sauliui Skverneliui, tiek kitiems valdantiesiems svarbiausia yra bendras koalicijos veikimas.