Bendrovės teigimu, kartu su valstybės institucijomis imamasi reikalingų priemonių "kuo operatyvesniam kapitono sugrąžinimui į Klaipėdą", o dėl informacijos jautrumo ir konfidencialumo nuo tolimesnių komentarų susilaikoma.

Bendrovei "Limarko laivininkystės kompanija" priklausantis ir su Lietuvos vėliava plaukiojantis motorlaivis užpultas pirmadienio naktį 2 val. Lietuvos laiku prie Kamerūno krantų.

Kiek anksčiau sekmadienio vakarą prie Kamerūno krantų buvo užpultas ir kitas laivas "North Spirit" su rusų ir ukrainiečių įgula. Užpuolikai pagrobė du šio laivo įgulos narius, Rusijos piliečius.

Rado rusų jūrininkus

Ketvirtadienio vakarą pagrindinės Nigerijos sukarintos ginkluotos grupuotės MEND (Judėjimo už Nigerio upės deltos išlaisvinimą) atstovai pranešė, kad rado pagrobtus rusų jūrininkus. Patys pagrobtieji, susisiekę su Rusijos jūreivių sąjunga, pranešė, kad yra laikomi Nigerijoje.

"MEND nedalyvavo pagrobime, tačiau šiandien mes juos aptikome ir galime patvirtinti, kad jie yra sveiki", - naujienų agentūros AFP pranešime cituojamas MEND pareiškimas.

Anot AFP pranešimo, Rusijos jūreivių sąjunga "North Spirit" savininkams rekomendavo pradėti pokalbius su derybininkais.

"Diskusijos dėl išpirkos už Rusijos jūreivius prasidės penktadienį", - pranešė sąjunga.

Vakarų Afrikos pakrantėje pagrobtas lietuvis laikomas kartu su rusų jūreiviais - Rusijos profsąjunga

Vakarų Afrikos pakrantėje pagrobtas jūreivis iš Lietuvos ir Rusijos jūrininkai laikomi Nigerijoje kartu, penktadienį pranešė Rusijos jūreivių profesinė sąjunga.

"Laivo savininkė kompanija "Balthellas" šiandien 13.30 val. vėl susisiekė su pagrobtais "North Spirit" įgulos nariais. Kapitonas Borisas Tersintsevas patvirtino, kad vyriausias laivo mechanikas Igoris Šumikas ir Lietuvos laivo "Argo" kapitonas Dmitrijus Baškirovas buvo pagrobti ir yra kartu laikomi Nugerijoje", - naujienų agentūra "Interfax" cituoja profsąjungos pranešimą.

Itin nesaugia laikomoje, tačiau naftos turtingoje Nigerio upės deltoje veikianti MEND, kuri sausį atšaukė trijų mėnesių paliaubas su Vyriausybe, praeityje yra prisiėmusi atsakomybę už ne vieną pagrobimą. Dažniausiai tai būdavo naftos gavybos sektoriuje dirbantys asmenys. Kai kuriais atvejais ši grupuotė tvirtindavo prisidėjusi prie kitų regione veikiančių ginkluotų grupuočių pagrobtų žmonių išlaisvinimo.